İzmir Renaissance Otel’in yeni sahibi belli oldu

Marriott International zincirine bağlı İzmir Renaissance Otel’in, Oran ailesine geçtiğini belirten Oran Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Oran, “Turizm sektöründe de önemli aktörler arasında yer alacağız. Hedefimiz İzmir’e daha da katkı sağlamak” diye konuştu.

30/11/2021 10:53
İzmir Renaissance Otel’in yeni sahibi belli oldu

İzmir’in turizm konusunda önde gelen şirketlerinden olan Oran Şirketler Grubu, önemli yatırıma daha imza attı. Marriott International zincirine bağlı İzmir Renaissance Otel’in, Oran ailesine geçtiğini belirten Oran Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Oran, “Turizm sektöründe de önemli aktörler arasında yer alacağız. Hedefimiz İzmir’e daha da katkı sağlamak” diye konuştu.

Dünyada 130 ülkede, 7 binden fazla oteli bulunan Marriott International zincirine bağlı İzmir Renaissance Otel, atılan imzaların ardından Oran ailesine geçti. Hürriyet'te yer alan habere göre, polyester keçe, turizm, otelcilik ve petrol-akaryakıt sektörünün önde gelen firmalarından olan Oran Şirketler Grubu, kentin merkezi Çankaya’da bulunan Renaissance Oteli bünyesine kattı.

Turizm sektöründeki ilk yatırımları İstanbul'da 

Geçmişte turizm ve otelcilik sektöründeki ilk yatırımlarını İstanbul’da açtıkları 4 yıldızlı bir otel ile başlatan Oran Grubu, bu alandaki yatırımlarını genişletme kararı aldı. İstanbul’daki turizm ve akaryakıt yatırımlarının ardından İzmir Kemalpaşa’da polyester keçe üzerine modern bir fabrika kuran Oran Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Oran, Türk ekonomisine katkıyı turizmle de sürdüren Oran Grubu’nun, dünyanın dört bir yanında işletmeleri olan Amerikan merkezli Marriott International zinciri içinde yer alan 5 yıldızlı Renaissance Otel’i bünyesine katmalarıyla ilgili şunları söyledi:

İSTİHDAMA KATKI ARTACAK

“Oran Şirketler Grubu sanayide gücünü kanıtlamış, polyester keçe, turizm, petrol konularında söz sahibi bir şirket. Şirketimiz büyümeyi sürdürecek. Turizm sektöründe de önemli aktörler arasında yer alacağız. Hedefimiz İzmir’imize daha da katkı sağlamak olacak. Daha çok istihdam yaratma ve ülke ekonomisinde söz sahibi olma vizyonuyla hareket ediyoruz.”

İşadamı Mustafa Oran, “Grubumuz içinde bulunan Oran Otel ve Turizm A.Ş, Oran Turizm Petrol Yatırım İşletmeleri Sanayi Ticaret A.Ş ve Oran Polyester Keçe Dış Ticaret Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak 800 kişiye iş veriyoruz. İzmir’in tam kalbinde yer alan Renaissance Otel’i kredi almadan öz kaynaklarımızla bünyemize alarak otelcilik sektöründe dünya çapında işbirliğine gittik. Bu alanda da büyüyeceğiz” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.