İzmir'de bir devir kapandı... Efsane otel son müşterisini ağırladı

Hilton İzmir, 16 Ekim'de, yani geçtiğimiz cuma günü son müşterisini ağırladı. Son müşteriyle vedalaştıktan sonra, 1991 yılından bu yana İzmir turizmine hizmet eden Hilton İzmir Oteli, kapılarını kapattı.

20/10/2020 20:30
İzmir'de bir devir kapandı... Efsane otel son müşterisini ağırladı

16 Ekim 2020 Cuma tarihinde son müşterisini yolcu eden Hilton İzmir'in çarşısında esnaflık yapan Şükrü Taştabanoğlu, 29 yıl sonra kapanan Hilton İzmir'le ilgili yorumlar yaptı.

Egedesonsöz'den Muhittin Akbel'e konuşan Taştabanoğlu,  "Ben burada büyüdüm. 15 yaşında çarşıya girdim, bugün 43 yaşındayım. Ömrümün yarıdan fazlası burada geçti. Hilton İzmir'in, o rüya gibi yılların ardından kapanması, içimi acıttı" dedi.

Taştabanoğlu şöyle devam etti:

Pandemi döneminde hareketlilik çok azdı

"Hilton'un 9. katında da dükkanımız vardı. Bizlerle yapılan toplantıda, otelin kapatılacağı duyuruldu. Çok üzüldük. 16 Ekim'de, epeydir sessizliğin hakim olduğu Hilton İzmir, daha derin bir sessizliğe gömüldü.

Pandemi döneminde hareketlilik çok azdı. O zamanki durgunluk, bugünlerin işaret fişeği gibiydi sanki... Beklenen sonun, belirtisiydi adeta... Ön kapının kapatılması, sadece arka kapıdan giriş çıkışların yapılması, içerideki müşteri sirkülasyonunu olumsuz etkilemişti."

Oteli kullanan müşterilerin, odaların yıpranmış olmasından şikayetlerde bulunduğunu hatırlatan Şükrü Taştabanoğlu, "Yönetimde bir anlaşmazlık vardı zaten... İşlerin azalması, bu işin tuzu biberi oldu. Kısa zamanda düzelecek bir durum söz konusu değildi elbette. Turizmin hizmetinde olan Hilton İzmir'in toparlanamayacağı belliydi" dedi ve şunları söyledi:

Eskiden her gün 4-5 otobüs, turist grupları geliyordu

"Otel müşterisinin yüzde 50'sini, yabancı turistler ve yabancı işadamları oluşturuyordu. Onlar ellerini ayaklarını kesince, her şey ters girmeye başladı. Eskiden her gün 4-5 otobüs, turist grupları geliyordu. Sabah saat 06.00'da dükkanı açardık, gece 10.30'a kadar iş yapardık.

Otelin 150 kişilik restoranı, her akşam dolardı. Dünyaca ünlü çok sayıda kişiyi ağırladı Hilton İzmir... Ya şimdi? Ortalıkta in cin top atıyor. Otelin kötü günlerinde hiç olmazsa 20-30 müşteri dükkana uğrardı, kapandıktan sonra tek kişi dahi gelmedi."

Hilton İzmir'e veda anlarında yaşanan duygusallığa da değinen otelin çarşısındaki esnaf Şükrü Taştabanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

200'den fazla insan işsiz kaldı

"Burada olduğum 29 yıl boyunca, sayısız dost edindim. Hilton İzmir'in çalışanları, mekanı mesken tutmuş turistleri, İzmirlileri yakından tanıma fırsatımız oldu. Son müşterinin gidişinde, otelin çalışanlarıyla vedalaştık. Gözlerimiz dolu doluydu. 200'den fazla insan işsiz kaldı. Keşke yönetim, oteli toparlayıp turizme etmeyi sürdürseydi. Olmadı. Burada yaşadığımız anılar kaldı geriye...

Çok üzgünüz. Şu anda otelin otoparkı kapalı. Otopark'ın ruhsatı alınır ve yeniden hizmete açılırsa, çarşıya gelen giden olur, diye ümit ediyoruz.Nisan ayına kadar sabredeceğiz. Eğer turizm açısından bir ışık göremezsek, Hilton İzmir gibi biz de kepenk kapatırız, başka bir otelde kendimize yer bulmaya çalışırız."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.