İyi ki pandemi var!

Ege ve Akdeniz bölgesinde tatile giden arkadaşlarımın hepsinin otellerle ilgili gözlemleri hemen hemen aynı.

Murat Toktaş Murat Toktaş 14/07/2020 20:52
İyi ki pandemi var!

- Anlı şanlı tesisler dahil bir kısmında tedbirler sadece göstermelik.

- Özellikle akşam olduğunda sosyal mesafe kalmıyor, maske, hijyen hak getire.

- Personel neyi neden yaptığını bilmiyor. Tek bildiği ”böyle yap dediler bende yapıyorum.”

- Yöneticilerde “yapmaksak bakanlıkla sorun yaşarız” düşüncesi ile işi ucundan tutuyor.

Hal böyle olunca da kurallar işlemiyor.

Hijyen kurallarını çalışanlar idrak edemediği için uygulamalar kör topal yapılıyor.

Sadece bazı servisler kısıtlandı hizmet kalitesi değil!

Bu dönemde açık büfe dahil bazı servisler ile bir kısım hizmetler misafirlere limitli sunuluyor.

Normalde de misafire verilmesi gereken hizmetleri karşılayamayanlar ve şuan ki düzenin içinde kaybolanlar “efendim pandemiden dolayı böyle” diyerek eksikliklerini kamufle ettiklerini sanıyorlar.

Unutmayalım sadece bazı servisler kısıtlandı, hizmet kalitesi değil!

"Pandemiden dolayı böyle söylemi normalde de işletme sorunu yaşayan yeni sisteme adapte olamayan işletmelerin kendi yetersizliklerinden sıyrılmak için en çok kullandıkları çıkış cümlesi haline gelmiş durumda. Bu nedenle sanırım birçoğu iyi ki pandemi var diyordur.

İşimiz bahane değil hizmet üretmek

Yeni sisteme bir kısım tesisler hazır değil. Neyi neden yaptığımızı da anlamış değiliz. Yayımlanan genelgeleri takip etme okuma alışkanlığımız yok.

Ayrıca bazılarımız martta, nisanda, mayısta fırtınalar koparken yakınmaktan gündemi takip edemedi, öngörüde bulunamadı. Hızla birçok şey değişirken yol gösterecek konumda olanların bir kısmı ise bizlere ışık tutamadı.

Bu döneme ve olması gereken tedbirlere uygun operasyon planlarımızı hazırlayıp personelimizi adapte etmeliyiz. Sorumluluklarımızdan kaçmak içinde “müşterimi var” bahanesine sığınmamalıyız.  

Tesisin açık ise olması gereken hizmeti günün şartlarına uygun, beklentileri karşılayacak şekilde hakkı ile sunacaksın. Her şeye bir bahane bularak yolun sonunu göremezsin.

Doğru işletme ise deneyimli, işini bilen, tecrübeli, donanımlı, kendini yetiştirmiş yöneticilerle olur. Bu güzel insanlardan çok var, ama ne yazık ki çoğu şuan evde. Bunun nedenini de sorgulamak lazım.

Çok güzel örnekleri de yaşıyoruz. Yatırımcı ve işletmecinin doğru frekansta olduğu işletmelerde ki güzel örnekleri görmek keyif veriyor.

Sadece oteller yok

Tedbir ve denetleme konusunda sadece gündemde oteller olmamalı. Otellerin alacağı tedbirler tek başına yeterli değil. Bunun AVM’si, cafesi, lokantası, dükkanları, pastanesi, hastanesi, berberleri, sokakları da var unutulmamalı. En kolay ve göz önündeyiz diye sadece bu işi oteller üzerinden yürütmekte hem tesislere hem de topluma haksızlık olur.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.