ITB yerine Almanya’da farklı etkinlikler düzenleyelim

ITB Berlin Turizm Fuarı’nın iptal edilmesi ile birlikte, turizmcilerin karalar bağlamaya başladı. Nedendir bilinmez, sanki bu kez biraz erken pes ettiler.

Hasan Arslan Hasan Arslan 03/03/2020 22:10
ITB yerine Almanya’da farklı etkinlikler düzenleyelim

Ama zaman durma değil, aksine koşma zamanı. İşte o nedenle, benim burada bir önerim olacak: Neden biz kendi ITB Fuarı’mızı Almanya’da yapamıyoruz? Türkiye’deki otelciden acenteye kadar hepimiz neden Almanya’ya gidip tur operatörleriyle yüz yüze görüşmeler yapmıyoruz?

ITB’nin iptal edilmesinden kaynaklanan olumsuz etkiyi azaltmak amacıyla, Almanya’ya yönelik programlar yapamaz mıyız?

Turizmde birinci pazarımız olan Almanya’daki beklentileri karşılamak için bir dizi etkinlik düzenlemek neden kimsenin aklına gelmiyor?

Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı, Alman pazarında harekete geçmek için neyi bekliyor? Sektöre yol göstereceğine, enerji vereceğine, neden bu konu ile ilgili hiçbir açıklama yapmıyor?

Türk turizm sektörü Rusya’da nasıl “Türkiye Festivali” yaptı ise, bunun daha iyisini Almanya’da yapabilir. Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) ile temasa geçilebilir, oradaki

tur operatörleri ile yüz yüze görüşerek çok verimli bir Türkiye Festivali yapılabilir. ITB’nin iptali ile meydana gelen boşluğu doldurmak için Almanya’da bir dizi etkinlik düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu konusunda, sanırım herkes benimle hemfikirdir.

Sektörün önde gelen kuruluşları, TÜRSAB, TTYD, TÜROFED ve TÜROB neden hala harekete geçmiyor sunuz? Ne demişler; demir tavında dövülür. Yeni sezon yaklaşıyor, zaman kara kara düşünmek değil, harekete geçmek zamanı. Böyle bir organizasyon şimdi yapılmayacaksa, ne zaman yapılacak?

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.