İsyandan kaçan Araplar, İstanbul otellerini doldurdu...

Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yaşanan ayaklamalar, bu bölgedeki ülkelerden Türkiye’ye yönelik trafiği de hızlandırdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İsyandan kaçan Araplar, İstanbul otellerini doldurdu...

Ortadoğu Ülkelerindeki karmaşadan korkarak can derdine düşen Araplar kurtuluşu İstanbul’a sığınmakta buldu. Ancak son yıllarda turistik amaçlı ziyaretlerin büyük artış gösterdiği bölge ülkelerinden gelenler bu kez farklı bir profil çiziyor. Özellikle Mısır, Libya gibi ülkelerden zengin sayılabilecek birçok aile ‘olaylar durulana’ kadar İstanbul’da beklemeyi tercih etmeye başladı. Bu şekilde İstanbul’daki otellerde haftalardır konaklayan Arap ailelerin bulunduğu belirtildi.

 

Green Park Hotels Taksim Genel Müdürü Gürkan Parlak, olayların yaşandığı Mısır, Libya gibi ülkelerden İstanbul’da uzun süreli konaklama amacıyla gelenlerin sayısında artış gözlemlendiğini söyledi.

 

HAFTALARDIR KALAN VAR...

 

“Mesela bizim otelimizde 1.5 aydan bu yana kalan Mısırlılar var” diyen Gürkan Parlak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Çoğu bu ülkelerin zengin, paralı insanları. Maddi durumları iyi. Çok talep var o bölgelerden. Mesela Libya’dan 3-4 aile otelimizde kalmaya başladı. Suudi Arabistan’dan bir aile pazartesi günü giriş yaptı. Suudi Arabistan’da yapılacak gösterinin tedirginliğini yaşıyorlar. Parası olan bu tarafa geldi. Geçen yıl İstanbul’da bu kadar Arap turist yoktu. Türkiye’nin de müslüman ülke olmasının büyük etkisi var bu gelişmelerde.”

 

Apart oteller tercih sebebi... 

 

Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgesindeki karışıklıklar nedeniyle, daha önce bu bölgelerde yapılması planlanan uluslararası toplantıların yönü de İstanbul’a döndü. Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, Alman Bayer şirketinin Mısır’da yapmayı planladığı toplantının İstanbul’a alındığını belirtti. Kalyoncu, bu ay içinde gerçekleştirilecek toplantıya yaklaşık 250 kişinin katılacağını kaydetti. Nuri Kalyoncu, Mısır, Libya, Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelenlerin apartları tercih ettiğini, son dönemde bu tip otellere 1-2 aya ulaşan konaklama talepleri geldiğine işaret etti. (Star)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.