İsveçli turistlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor...

İsveçli tur operatörü Fritidsresor yetkilisi Peter Hellström, yaz sezonu için şirketin elindeki ürünlerin yarısını şimdiden sattığını belirterek, "bu yıl yaz tatili için yıldızı parlayan ülkenin Türkiye olduğunu" söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İsveçli turistlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor...
İsveçlilerin, kış aylarına denk gelen kısa tatillerini de güneş ve denizin olduğu ülkelerde geçirmeyi tercih ettiğini ifade eden Hellström, geçen yılın aynı dönemine oranla bu ay içinde charter şirketlerinin bu çerçevedeki yolcu sayısının yüzde 28 arttığını kaydetti.

Bu arada Türkiye'nin Stockholm Turizm ve Kültür Müşaviri Filiz Köse, geçen yılki ekonomik kriz nedeniyle İsveç'ten Türkiye'ye giden turist sayısında 2008 yılına göre, yüzde 1 oranında bir azalma görüldüğünü belirterek, ancak 2010 yılı için tur operatörlerinin Türkiye ile ilgili yeniden büyüme kararı aldıklarını söyledi.

İsveçlilerin özellikle Antalya, Alanya, Side, Kemer ve Belek'i tercih ettiklerini kaydeden Köse, son yıllarda ise İstanbul, Marmaris, Çeşme, Kuşadası ve İzmir'e de yoğun ilgi olduğunu bildirdi.

İsveçlilerin apart oteller ile birlikte her şey dahil sistemine ilgi gösterdiklerini söyleyen Köse, ''Ancak 2006 yılından sonra İsveçliler 4 ve 5 yıldızlı lüks otellere de yönelmeye başladı'' dedi.

Yaz turizminin yani sıra İsveçlilerin kış aylarında da golf oynamak için Antalya Belek'i tercih ettiklerini anlatan Köse, İsveç'te 750 bin kayıtlı golf oyuncusunun bulunduğunu hatırlattı ve Türkiye'de bu alanda hizmet veren tesislerin nitelik ve kaliteleri arttıkça, İsveç'ten Türkiye'ye golf oynamaya gidenlerin sayısının da arttığını belirtti.

İsveçlilerin Türkiye'de termal ve kültür turizmine de ilgi gösterdiğini ifade eden Köse, bu alanların da tanıtılması için reklam ve halkla ilişkiler çalışmalarına devam edileceğini söyledi. (shf)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.