İşte Türkiye'nin kış turizmi planı... 152 otel katılacak, kaç kişi gelecek?

Rusya’nın gazı tamamen kesmesiyle Avrupa’daki 150 milyon emeklinin kışın nasıl bir tercih yapacağı merakla bekleniyor. Türkiye’deki turizmciler ise son 3 yılın en hareketli kış turizmini geçirmeye hazırlanıyor. Kasım ayına ilişkin veriler, şimdiden çok iyi geldi.

05/09/2022 22:22
İşte Türkiye'nin kış turizmi planı... 152 otel katılacak, kaç kişi gelecek?

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, eldeki verilere göre Türkiye’nin kış turizmi planını Hürriyet’e anlattı. Yağcı, Türkiye’nin ucuz fiyatla değil, sağlıklı, güvenilir ve nitelikli turizmle rakiplerine göre öne çıktığını söyledi. Avrupa’da zor bir süreç yaşandığına fakat Türkiye’deki turizmcinin de girdi fiyatlarının arttığına dikkat çeken Yağcı, “Antalya kalite ve fiyat dengesindeki en iyi destinasyonlardan biri.

Biz kış turizmini gündemimize yeni almadık. 2014 yılından bu yana kış turizminde neyi, nasıl yapacağımızı konuşuyor ve uygulamaya geçiriyoruz. Dolayısıyla kış turizminin gelişmesi için her türlü olanağımız var. Biz bu dönemde ucuz fiyatla değil sağlıklı, güvenilir ve nitelikli turizmle çekici olacağız” dedi.

152 otel katılmak istiyor

Dünya.com yazarı Alaattin Aktaş da köşesinde, aynı konuyu ele alan bir yazı kaleme aldı. Aktaş yazısında, Avrupa’daki doğalgaz sıkıntısı Türkiye ile birlikte Akdeniz çanağında yer alan İspanya, Yunanistan ve Mısır için de yeni bir fırsat kapısı araladığını vurguladı. 

Alaattin Aktaş yazısına, şöyle devam etti:

"Türkiye’deki beş yıldızlı 152 otel bu yılı bu kampanya kapsamında açık kalarak değerlendirmek istiyor. Diğer üç ülkenin otel sayısı anlamında Türkiye ile rekabet şanslı zaten yok. Belli ki Avrupa’dan bu kış en çok turisti Türkiye çekecek.

Kaç kişi gelebilir?

Şimdi merak edilen bu yıl kış döneminde Türkiye'ye kaç turistin geleceği. Tabii ki kesin sayı vermek mümkün değil ama geçen sezonun kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında yalnızca Almanya'dan 427 bin kişinin gelmiş olması bir fikir veriyor.

Bu yıl sayının en az ikiye katlanması beklenmeli. Kaldı ki başka ülkelerden gelecekler de olacak. Bu yıl kış dönemi rezervasyonları zaten iyi gidiyordu, şimdi durum tümüyle değişti. Avrupa’daki gaz sorunu, kış döneminde geleceklerin sayısını rekor düzeye çıkaracak gibi görünüyor. Bu rezervasyonlar yeni başladığı için toplam sayının nereye varacağı henüz kestirilemiyor. Ancak bu şekilde geleceklerin sayısının rahatlıkla bir milyonu bulacağı tahmin ediliyor."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.