İstanbul, yeni yıla artışla başladı…
İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı, 2013 ün ilk ayında geçen yıla göre artış gösterdi. Önceki yıl ocak ayında 451.662 olan değer bu yıl % 17,9 luk bir artışla 532.726 olarak gerçekleşti.

Diğer taraftan İstanbul'da misafirimiz olan Amerikalı Sarai Sierra’nın hunhar bir cinayete kurban gitmesi tüm turizm camiasını derinden üzmüştür. Bu türden olayların olmaması ortak dileğimizdir. Bundan ders alıp gerekeni hep birlikte yapmalıyız. Turizmin en büyük sermayesinin 'güven' olduğu anlayışı içerisinde İstanbul'da olan münferit türden olayların basınımız tarafından daha duyarlı biçimde verilmesinde yarar görülmektedir. Kriminal ayrıntılarla yüklü haberler İstanbul güvenli değildir algısı oluşturmaktadır. Bu tür olayların vuku bulmaması için hepimizin aynı derecede yüksek sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerekmektedir." dedi.
Milliyetlerine göre gelen yabancı turistler, ilk 5:
Almanlar: %7.7 (41.204), Ruslar: %7.3 (38.835), İngilizler: %4.1 (21.816), Amerikalılar: %4,0 (21.163), Libyalılar: %3,9 (190.432) şeklinde gerçekleşti.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: