İstanbul'un turistini, yüzde 15 arttıracak...

VIA'nın 1.1 Milyar Dolar'lık yatırımı, Disneyland'ı 'kompleks'e sokacak VIA Yatırım, İBB ile 'cumhuriyet tarihinin en büyük eğlence parkı ve perakende kompleksi' yatırımına başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'un turistini, yüzde 15 arttıracak...

Coşkun Bayraktar, Eyüp'te yatırıma başladıklarını söyledi ve ekledi: Buradan Hong Kong'a kadar böyle bir proje yok. Tamamlandığında İstanbul'a gelen turist sayısı %10-15 artacak. Viaport Alışveriş Merkezi'nin yatırımcısı VIA Yatırım ve Gayrimenkul Yönetim A.Ş, 1 ay önce Via/Port projesinin son halkası olan Via/Port Houses&Suits'i satışa sunarak, Ankara'dan sonra İstanbul konut pazarına da giriş yaptı.

Şirket, şimdi İstanbul'da 2500 konutluk yeni bir projeye başlamanın hazırlığını yapıyor. Ancak VIA Yatırım'ın sessiz sedasız başladığı bir diğer proje daha var. VIA Yatırım ve Gayrimenkul Yönetim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Bayraktar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bayraktar, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük eğlence parkı ve perakende yatırımı' diye nitelendirdikleri ve İstanbul'a gelen turist sayısın yüzde 15 artırması beklenen 1.1 milyar dolarlık projeyi anlattı.
 

Cumhuriyet tarihinin en büyük eğlence parkı...

Avrupa Yakası'nda, Eyüp'te, tam şehrin göbeğinde 600 bin metrekare üzerine konumlanacak bir projemiz var. Yatırıma başladık. Biz buna cumhuriyet tarihinin en büyük eğlence parkı ve perakende yatırımı diyoruz. Lansmanını yılbaşında yapacağız.

1 milyar 100 milyon dolarlık bir yatırım. Büyükşehir Belediyesi ile ortağız bu projede. Yap işlet devret modeli ile ilerliyoruz. Tanıtımını, ulaşım gibi her konuyu birlikte projelendiriyoruz.

Neler olacak projenin içinde?

İçinde Disneyland'dan büyük bir eğlence parkı, oteller, alışveriş merkezleri olacak. Perakendeciler projeye çok ilgi gösteriyor. AVM bölümleri neredeyse şimdiden doldu.

2013'TE AÇMAK İSTİYORUZ...

Projenin 'Time sharing' modeliyle yabancılara satılacak bir bölümü olacak. Devremülk sistemi gibi çalışacak yani. Bu bölümün pazarlamasını sadece yurtdışında yapacağız.

Turizm açısından projeden nasıl bir baklentiniz var?

Aslında bu Türkiye'de bugüne kadar yapılmamış bir proje. Buradan Hong Kong'a kadarki coğrafyada böyle bir proje yok.  İstanbul'un turist sayısını da yüzde 10-15 artıracağını düşünüyoruz.

Ne zaman açılması planlanıyor peki?

Henüz net değil ama biz kompleksi 2013'te açmak istiyoruz.

(Şenay Köşdere)

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.