İstanbul'un tanıtımı tek elden yapılacak...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Bundan sonra İstanbul'un tanıtımı tek bir elden yapılacak" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'un tanıtımı tek elden yapılacak...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İTO'nun patronajında, valiliğin, belediye başkanlığının, turizmin tüm katmalarının içine gireceği yeni bir vakıf kurulacağını belirterek, "Bundan sonra İstanbul'un tanıtımı tek bir elden yapılacak" dedi.

İTO'nun ağustos ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Çağlar, bazı gazetelerde İTO'nun kiracı olduğu Kandilli Cemile Sultan Koru Tesisleri'nin satılacağına dair haberler çıktığını, bunun doğru olmadığını belirterek, "Kira sözleşmemizin bitmesine 5 yıl var. Burası, Odalar Birliği Emekli Sandığı Vakfı'nın mülküdür. Kira süresinin uzatılması noktasında vakıf ile görüşmelere başladık. Orada bir takım değişiklikler ve yatırımlar yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

"İstanbul'un tanıtımı tek bir elden yapılacak"

İstanbul'un tanıtımı için her kurumun birbirinden habersiz çalıştığını, konu hakkında valilikle görüştüklerini belirterek, "İTO'nun patronajında, valiliğin, belediye başkanlığının, turizmin tüm katmalarının içine gireceği yeni bir vakıf kuruyoruz. Bundan sonra İstanbul'un tanıtımı tek bir elden yapılacak" diye konuştu. 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Uluslararası Tahkim Kurulu'nun kurulmasına yönelik bir araya geldiklerini ifade eden Çağlar, "Bizim uluslararası tahkime ihtiyacımız var. İTO olarak o kadar iyi biliyoruz ki bu işi en iyi biz yaparız. Kanundaki bir madde nedeniyle sadece İstanbul'da yapabiliyoruz. 'Bizim önümüzü açın' dedik. Eğer bu yetkiyi alırsak, Türkiye'de ilk defa Uluslararası Tahkim Merkezini İTO bünyesinde kuracağız" şeklinde konuştu.

"Teknopark İstanbul gelecek ay açılacak"

Teknopark İstanbul Projesi'nin açılışının gelecek ay gerçekleştirileceğini belirten Çağlar, "Bu projede 4 milyar dolarlık yatırımın şekillenmesi planlanıyor. 10 milyar dolarlık iş hacmi olması bekleniyor. Projede yer almak isteyen 1050 firma ön başvuru yaptı. Görüşülen üniversite sayısı 18, başvurusunu tamamlayan üniversite sayısı 8'dir" diye konuştu. (Radikal)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.