İstanbul 'Teknepark' açılıyor...

İstanbul’un çehresini değiştirecek 100 binlik planlar çerçevesinde planlanan, yüzer iskele niteliğinde yapımı tamamlanan toplam 388 yat kapasiteli tekneparklardan ikisi Cuma günü Tarabya ve İstinye’de hayata geçiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul 'Teknepark' açılıyor...

İşte tekneparklar ile ilgili tüm ayrıntılar ve fiyatlar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İspark tarafından, İstanbul koylarındaki deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına modern çözüm üretmek ve kayıt dışı ekonominin önüne geçmek amacıyla projelendirip, 8 Mart 2011’de ihale edilen yüzer iskeleler, Ekin Yapı tarafından inşa edildi. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan tekneparkların yapımında çevreye zarar vermeyecek teknolojiler kullanıldı.

İspark tarafından Anıtlar Kurulu’nun onayına sunulan proje, kurulun olumlu görüşü doğrultusunda, önce İBB Meclisi’nde, daha sonra da Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu’nca onaylandı. İki koya ilişkin olarak Yıldız Teknik Üniversitesi’nden oşinografi raporları da alındı.

Kıyı şeridinde düzensiz parklanmaya son verecek olan tekneparklar sayesinde karada olduğu gibi bu noktalarda da vatandaşları rahatsız eden niteliksiz işletmecilik sonlandırılacak. Sahiller vatandaşların kullanımına açılıp, parklanmadan kaynaklanan kıyı kirliliğinin önüne geçilecek.

İSPARK’ın işleteceği tekneparklarda, ofis hizmetleri, genel enformasyon hizmeti, meteoroloji bilgileri, haberleşme, su, elektrik, duş ve güvenlik hizmetleri sunulacak. Tekne parklardan kısa süreli bağlamak isteyen tekne sahipleri yararlanabileceği gibi haftalık, aylık ve yıllık abonelik hizmeti de verilecek.

İstinye koyunda 180 ve Tarabya koyunda 208, toplam 388 tekne kapasiteli tekneparklardaki talep şimdiden fazla. Bu nedenle kura yöntemine başvurulacak.Eski tekne sahiplerin öncelik tanınırken, iskelelerde amatör balıkçılara da kapasitenin yüzde 10’u kadar yer ayrıldı. Boğaz’ın doğal dokusunun korunduğu tekneparkları, 16 metrekareliğe kadar olan tekneler kullanabilecek.

Boğaz’ın farklı noktalarında Sarıyer, Büyükdere, Beykoz, Keçilik, Kanlıca, Çubuklu ve Göksu ile, Beşiktaş’da, Bebek ve Arnavutköy’de yapımı planlanan teknoparların faaliyeti geçmesiyle İstanbul’da yaklaşık 5 bin yat ve tekne bağlama yapabilecek.

Listede metrekare fiyatı olarak baz alınan rakamlar saatlik tarife için geçerli değil. Parklanma ücretini hesaplamak için, metrekare fiyatı üzerinden belirtilen rakamlar (günlük tarifelerde) önce teknenin metrekaresiyle, daha sonra da gün sayısıyla çarpılacak. (Fatma Aksu)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.