İstanbul Rehberler Odası’ndan, Alternatif Turizm Rotaları...

İstanbul Rehberler Odası (İRO)'nın geliştirdiği Sürdürülebilir Turizm İçin Alternatif Tur Rotaları Projesi çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul Rehberler Odası’ndan, Alternatif Turizm Rotaları...

İstanbul Kalkınma Ajansı ile İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilen projeye ilişkin olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Odanın konuya ilişkin yazılı açıklamasında, proje kapsamında, İstanbul'a ilişkin alternatif tur rotalarının "Bizans İstanbul'u, Osmanlı İstanbul'u, İstanbul'da İslam, İstanbul'da Hristiyanlık, İstanbul'da Musevi Mirası, İstanbul'da Su Yapıları, İstanbul'da Ticari Yapılar, İstanbul'da Yalılar, İstanbul'da Mimari, İstanbul'da Kuş Gözlemciliği" olarak belirlendiği belirtildi. 

Ayrıca, proje uyarınca 510 turist rehberine söz konusu rotalarda dört gün teorik ve bir gün uygulamalı uzmanlık eğitimi verildiği belirtilen açıklamada, eğitimlere katılımın yüksek olduğu ifade edildi.

Açıklamada, proje çerçevesinde, alternatif tur rotalarına ilişkin kapsamlı bilgi, fotoğraf ve haritalardan oluşan kitapçık ve DVD içeren bir de tanıtım kiti hazırlandığı kaydedildi.

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.