İstanbul otelleri bu dönüşü bekliyor

Taksim The Parma Hotel & Spa Genel Müdürü Mustafa Kılıç, 2019 yılında özellikle Güney Amerika, Uzak doğu ve Avrupa pazarından yoğun talep beklediklerini söyledi.

16/02/2019 11:23
İstanbul otelleri bu dönüşü bekliyor

Halil Öncü

Ülkemizde yaşanılan sıkıntılardan ders çıkarmamız gerektiğini dile getiren Mustafa Kılıç, “2018 senesini bir önceki yıla oranla %10 artış ile kapattık. Fakat bu döviz bazında istediğimiz oranda yansımadı. 2019 yılında farklı pazarlardan da rezervasyonlar almamız gerekiyor. Bunun için Bakanlığımızın ve özellikle Türk Hava Yolları’nın yoğun şekilde tanıtım ataklarına girmesi lazım.

Güney Amerika, Uzakdoğu ve Avrupa Pazarlarından yoğun talepleri bekliyoruz. Bundan sonra turizm inşallah daha da iyi olacak. Çünkü son katıldığımız fuarlarda bunu gördük. Turizm demek güven demek, güvenlik demek” dedi.

Sevindirici rezervasyonlar da alıyoruz

Taksim bölgesini de değerlendiren Mustafa Kılıç, “Ortadoğu ve İranlı misafirlerden oluşan bir turizm portföyümüz var. Bu misafirlerimiz daha çok alışverişin, eğlencenin ve gezip görülecek yerlerin yoğun olduğu bir bölge olduğu için Taksim’i tercih ediyor. Avrupalı turistin de bu yıl daha fazla gelmesi ile bu çeşitliliği arttıracağız.

Son yıllarda kongre turizmi açısından İstanbul çok geriledi. Kongre turizmini de geri getirebilirsek daha farklı çeşitlilikler ce yoğun bir geceleme ve konaklama alacağımızı düşünüyorum. Bu arada sevindirici rezervasyonlar da alıyoruz. Özellikle İspanya da dahil olmak üzere Güney Amerika ve İtalya pazarından, Uzakdoğu Pazarından da küçük de olsa artışlar var” dedi.

Avrupa pazarından rezervasyonlar almaya başladık

Avrupalı turist artışına da dikkat çeken Taksim The Parma Hotel & Spa Genel Müdürü Mustafa Kılıç, “Avrupalı turistler daha çok Sultanahmet ve Laleli bölgesinde konaklıyor. Ama bazıları da Taksim’i seçiyor. Bu da bizim için sevindirici bir olay. Rus misafirler de Taksim Bölgesi'ni tercih ediyorlar. Şu anda biz Avrupa pazarından küçük de olsa rezervasyon talepleri geliyor. 

İnşallah eski kötü günlerimizi bir daha aramayız. Geçen seneye göre % 10-15 arasında bir atış var ama, gecelemedeki bu artış gelire tam olarak yansımadı. Sektör temsilcileri, Bakanlıklar, Sivil Toplum Örgütleri tanıtım için bir atağa geçti. Biz de bu atağın bir neferi olarak bu tanıtımlarda yer almayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.