İstanbul Havalimanı’na Hilton geliyor

İstanbul Havaalanı içinde belirlenen 450 bin metrekarelik ‘İstanbul Airport City’ alanında 66,6 Milyon Euro’luk yatırım ile otel inşaatı sürüyor. Kurulacak otel, Hilton Grubu tarafından işletilecek.

02/02/2024 12:49
İstanbul Havalimanı’na Hilton geliyor

Tolga Özek’in konuyla ilgili yazısının ilgili bölümü şöyle:

İstanbul Havalimanı’nın operasyona başlamasının 5, işletmeci ve inşaatı yapan İGA’nın operasyonunun başlamasının 10’uncu yılında CEO Vekili Selahattin Bilgen açıklamalarda bulundu. Bu yıl İGA toplam 656 Milyon 100 Bin Euro yatırım gerçekleştirecek.

İnşaat çalışmalarından sonra yatırımları büyümek ve sistemi daha verimli kullanabilmek için gerçekleştiren İstanbul Havalimanı geçen yıl da 160,1 Milyon Euro yatırım yapmıştı.

Selahattin Bilgen, yapılacak yatırımların pistten başlayıp Airport City olarak adlandırılan, otoparkın arka bölümündeki merkezler olduğuna dikkat çekti.

Neler yapılacak?

Genel Havacılık Terminali: 35 Milyon Euro yatırım ile yıl sonunda açılacak. Amaç iş adamlarını getirmek. Yeni segmenti İstanbul ile tanıştırmak. Yıl sonunda yeni genel havacılık terminali tamamlanacak.

Hilton Hotel: Airport City’de 66,6 Milyon Euro’luk yatırım ile otel inşaatı sürüyor. Kurulacak otel, Hilton Grubu tarafından işletilecek. Burada özel iş merkezleri de olacak.

Yazının devamı: https://tolgaozbek.com/haberler/havalimanlari/istanbul-havalimani-bu-yil-656-milyon-euro-yatirim-yapacak/


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.