İstanbul'da turizm gelirinin yüzde 85'i, kongre turizminden geliyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un bu yılki turizm gelirinin yüzde 85'inin, kongre turizminden sağladığını söyledi. Topbaş, IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık toplantılarının kente 20 Milyon Dolar civarında bir girdi sağladığını açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'da turizm gelirinin yüzde 85'i, kongre turizminden geliyor...
IMF ve Dünya Bankası toplantılarını protesto gösterilerini değerlendiren Başkan Topbaş, haddi aşan ve esnafı mağdur eden gösterilerden üzüntü duyduklarını, olayların İstanbul'un imajı açısından hoş olmadığını ifade etti. Bu tür toplantıları İstanbul'a katkıları açısından önemsediklerini vurgulayan Topbaş, "Tahminlere göre yapılan toplantılarda İstanbul'un girdisi 20 Milyon Dolar civarında" dedi.

Topbaş, esnafın mağduriyetinin giderilmesi açısından belediye olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını da kaydetti. Toplantıların Kongre Vadisi'nde yapılmasının doğru bir seçim olduğunu anlatan Kadir Topbaş, şehrin merkezinde yapılan bu tür etkinliklerin kente ekonomik girdi, turizm ve tanıtımı açısından büyük yararlar sağladığını dile getirdi.

İstanbul'un kongre turizminde dünya ile yarışacak seviyede salonlara sahip olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, kentin bu yılki turizm gelirinin yüzde 85'ini kongre turizminden sağladığını söyledi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.