İstanbul'da sürpriz Türk-Arap zirvesi...

Türk-Arap turizm ortaklığı gelişiyor, Nisan'da İstanbul'da sürpriz zirve kararlaştırıldı

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'da sürpriz Türk-Arap zirvesi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Kent Turizm Küresel Zirvesi sürpriz bir anlaşmaya sahne oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid arasında İstanbul'a daha fazla Arap turist getirmek için Nisan ayının ikinci haftasında Türk-Arap Turizm Buluşması Zirvesi düzenlenmesi için görüş birliğine varıldı.

BURSA TURİZM YATIRIMLARINI KATLADI...

Geçtiğimiz Nisan ayında Bursa'da ilki düzenlenen Türk-Arap turizm sektörü toplantısına birçok Arap ülkesinin Turizm Bakanı katılmıştı. Geçtiğimiz son 6 ayda Bursa'ya gelen Arap turist sayısında artış yaşanırken birlikte havayolu kurmayı düşünen şirketler de görüşmüştü. UNTWO toplantısı sırasında yapışan işbirliğine göre, Zirve Nisan ayında yapılacak.

DAHA FAZLA ARAP TURİST GELECEK...

Arap yatırımcıların Türkiye'ye ilgi göstermesi sonucu toplantıları İstanbul'a taşımaya karar verdiklerini anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Turizm sektörünün Türkiye'de yatırıma elverişli bir sektör olarak görülmesi nedeniyle buluşmaları İstanbul'a taşıdık." dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, "Tarih, kültür ve medeniyet alanında ortaklığımızın bulunduğu Arap ülkeleriyle İstanbul için turizmde işbirliği yapacağız. Turizm çok önemli bir köprü vazifesi görüyor" dedi.

Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid ise Nisan ayındaki toplantı sonrasında 5 tane Türk-Arap ortaklığında yatırım şirketi kurulduğunu ve Türkiye'ye gelen Arap turist sayısında yüzde 80 artış yaşandığına dikkat çekti. Nisan ayından bu yana Türkiye'ye gelen turist sayısı 127 bine ulaştı.İstanbul'daki toplantıya birçok ülkenin turizm bakanlarının da katılacağı kaydedildi. (Ünsal Ereke)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.