İstanbul’da büyüyen Saja Group, Endonezya’da otel ve tatil köyü yapacak

İstanbul’da büyüyen Saja Group yöneticileri, Endonezya’da yatırım yapmak için temasa geçti. 7 yıl önce Türkiye’ye gelen Saja Group, dünyaya açılıyor.  Özellikle mikro denilecek şirketlere yaptığı yatırımlarla bilinen şirket, Endonezya’da otel ve tatil köyü yapmak için temasa geçti.

01/02/2024 12:26
İstanbul’da büyüyen Saja Group, Endonezya’da otel ve tatil köyü yapacak

Dünya’da Kerim Ülker, “İstanbullu Suudi, Endonezya’da otel ve tatil köyü kurmak istiyor” başlıklı yazı kaleme aldı. Ülker’in yazısının bir bölümü şöyle:

“Türkiye, dünyanın değişik coğrafyalarından iş insanları için de fırsat yaratıyor. Ukraynalı, Rus, Azerbaycanlı, İranlı, Suriyeli iş insanları, Türkiye’ye gelerek kendi deneyimlerini fırsata çevirmeye başlamış durumda.

Geçtiğimiz günlerde karşılaştığım bir haber, bu fırsatın en önemli örneği. Abdullah Al Amri’nin 2017’de kurduğu şirketin merkezi İstanbul. Suudi Arabistan’da Saudi Bin Ladin, SABIC gibi Ortadoğu’nun en önemli şirketlerinde çalışmış olan Al Amri, 7 yıl önce Türkiye’ye gelerek Saja Group adlı bir şirketi kurmuş.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarına göre 500 bin TL sermayesi bulunan şirket, şu ana kadar 150 milyon TL’ye yakın yatırımda bulunmuş. Suudi Arabistan, Japonya gibi ülkelerde MÜSİAD, DEİK gibi organizasyonlarla iş birliği ve etkinlikler düzenleyen Saja Group, özellikle mikro denilecek şirketlere yaptığı yatırımlarla biliniyor. 

ÖNCELİK OTEL VE TATİL KÖYÜ

Batı Sumatra Bölge Valisi Mahyeldi, geçtiğimiz cuma günü Padang kentinde yaptığı görüşmede, Batı Sumatra’nın, sermayelerini eyalete yatırmak isteyen yerli ve uluslararası iş oyuncularına açık olduğunu söyledi. Bölgenin turizm açısından fırsat oluşturduğunu, bunun da turizm rakamlarına yansıdığını dile getiren Mahyeldi, “Batı Sumatra’nın turizm sektörü, eyaleti ziyaret eden toplam turist sayısı 2023’te 11,5 milyon kişiye ulaştı.

Bu başarı, yatırımcılara sermayelerini buraya yerleştirmeleri için bir referans olabilir” diye konuştu. Saja Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Al Amri, şirketinin Mandeh ve Mentawai’de tatil köyleri ve oteller inşa ederek Batı Sumatra’ya yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

Yazının devamı: https://www.dunya.com/kose-yazisi/istanbullu-suudi-endonezyada-otel-ve-tatil-koyu-kurmak-istiyor/716930


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.