İstanbul, Avrupa’nın en ideal Airbnb destinasyonu oldu

Avrupa'da ortalama otel fiyatları bu yıl enflasyonun üzerine çıkarken, uçak bileti fiyatları beş yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Tüketicilerin yoğun enflasyon ortamında giderek daha fazla fiyat odaklı hale gelmesiyle, turistlerin yüzde 80'i tatil tercihlerini değiştirdi.  

20/07/2023 23:43
İstanbul, Avrupa’nın en ideal Airbnb destinasyonu oldu

Moneyzine, bu yaz tatilcilerin mali stresini hafifletmek amacıyla Airbnb konaklamalarının otellere kıyasla üstün değer sunduğu Avrupa şehirlerini araştırdı. Araştırma sonuçlarına göre, İstanbul'un, otellere kıyasla Airbnb'lerin paranın karşılığını en iyi şekilde verdiği Avrupa şehri olduğunu ortaya çıktı.

Airbnb'ler, ortalama 40,46 € gecelik ücretle otellerden %61,77 daha ucuz (otel ortalaması 105,85 €), ayrıca analiz edilen tüm şehirler arasında en düşük ikinci fiyatlara sahip. Dünyanın en ucuz destinasyonlarından biri olarak ilan edilen İstanbul, kısıtlı bütçeyle seyahat edenler için ideal bir destinasyon.

İkinci sırada, standart otel odası ücretinden Airbnb'ye %49,53'lük bir fiyat düşüşüyle Atina yer alıyor. Tarihi Yunan başkentindeki ortalama otel fiyatının (gecelik 123,11 €) yalnızca yarısına mal olduğu için bir Airbnb (gecelik 62,13 €) rezervasyonu yapılabilmekte. Üçüncü sırada yer alan Lizbon, bir Airbnb'nin gecelik ortalama fiyatı 187,54 Euro olan standart bir otel odasına kıyasla yaklaşık 95,87 Euro tutuyor.

Avrupa’nın en ideal Airbnb destinasyonları ise şu şekilde:

  1. İstanbul, Türkiye
  1. Atina, Yunanistan
  1. Lizbon, Portekiz
  1. Berlin, Almanya
  1. Paris, Fransa
  1. Barselona, İspanya
  1. Dubrovik, Hristiyan
  1. Helsinki, Finlandiya
  1. Chisinau, Moldovya
  1. Kotor, Karadağ
  1. Lüksemburg
  1. Budapeşte, Macaristan
  1. Stokholm, İsveç
  1. Talin, Estonya
  1. Brüksel, Belçika

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.