İstanbul'a gelen turist sayısı azaldı...

Bayındır, İstanbul otelciliği açısından durgun bir dönem sayılan Ramazan ayının başlamasıyla mevcut ortalama doluluk oranlarının İstanbul genelinde yüzde 50, Taksim bölgesinde ise yüzde 30 civarında seyrettiğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'a gelen turist sayısı azaldı...

Turistik Otelciler, işletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, otellerin doluluk oranlarında geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığında somut bir gerileme yaşandığını belirterek, " Haziranda İstanbul'a gelen turist sayısında yüzde 25 artış beklenirken bu artış yüzde 2 seviyelerinde kaldı" dedi.

Bayındır, İstanbul otelciliği açısından durgun bir dönem sayılan Ramazan ayının başlamasıyla mevcut ortalama doluluk oranlarının İstanbul genelinde yüzde 50, Taksim bölgesinde ise yüzde 30 civarında seyrettiğini belirtti. Otellerin doluluk oranlarının geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığında somut bir gerileme yaşandığına dikkati çeken Bayındır, şöyle konuştu: "Ayrıca yeni rezervasyon taleplerinde de azalma görülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile turist sayısının artması için ortak çalışmalar yürütüyoruz.

Haziran ayında İstanbul'a gelen turist sayısında yüzde 25 artış beklenirken bu artış yüzde 2 seviyelerinde kaldı. Mevcut rezervasyonları esas alarak değerlendirdiğimizde eğer yeni bir sorun yaşamazsak, Eylül ayında yeniden bir canlanma yaşanacağını ve doluluk oranlarımızın artacağını öngörüyoruz. Turizm sektörü olarak umutlarımızı korumaya gayret ediyoruz. Her şey yolunda gider ve eski rezervasyonlar iptal edilmezse 10 milyon turist hedefine ulaşabileceğimizi düşünüyoruz.

 

"BAYRAM TURİZME CANLILIK GETİRECEK"

Türkiye Seyahat Ajentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerinde 2013'ün Ocak-Mayıs döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,47 oranında artarak, 10 milyon 474 bin 569 kişiye ulaştığını söyledi.

Ulusoy, TÜİK'in 2013'ün ilk çeyreğinde açıkladığı verilerde turizm gelirinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 39,6 oranında artarak, 4 milyar 918 milyon 553 bin dolar seviyesine ulaştığını belirterek, turizm gelirinin yüzde 72,5'inin yabancı ziyaretçilerden, yüzde 27,5'inin ise yurtdışında ikamet eden vatandaşlardan elde edildiğini belirtti. Ramazan Bayramının turizm sektörüne canlılık getireceğine inandığını vurgulayan Ulusoy, bayram rezervasyonlarında yurtiçi turlarda Antalya bölgesi başta olmak üzere Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme ve kültür tur programlarının, yurtdışı turlarında ise İspanya, İtalya ve Orta Avrupa turlarının yoğun ilgi göreceğini düşündüklerini dile getirdi. (HT)

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.