İstanbul, % 34 artışın keyfini sürüyor...

Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı organizatörlerinden, Bench Events'in Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Worsley, İstanbul'un oda başına gelir ve günlük kur anlamında hızlı bir büyüme döneminde olmanın keyfini sürdürdüğünü belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul, % 34 artışın keyfini sürüyor...

Yapılan araştırmalar, Eylül 2011'e kadar olan dönem için günlük kurda yüzde 34, oda başına gelirde ise yüzde 29'luk bir büyüme oranı ortaya koyuyor. Buna ek olarak, global olarak bakıldığında, son yapılan araştırmaya göre en çok Suudi Arabistan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve sonrasında ABD ve Avrupa'dan turist alan İstanbul, New York ve Amsterdam'ı geçerek ziyaretçi sayısında en hızlı büyüyen üçüncü turizm bölgesi oldu.

Sektör hesaplamalarının Türkiye'nin bölgenin yükselen yıldızı olduğuna işaret ettiğinin altını çizen Cathic'in organizatörlerinden Worsley, Türkiye'nin “En İyi Destinasyonlar 2012” rehberlerinin çoğunda zirveye oturacağını da sözlerine ekliyor.

STR Global tarafından açıklanan araştırma sonuçlarına ek olarak, Türkiye'deki otelcilik sektöründe olumlu bir artış gözlemlendiğini, belirten Worsley, 2011'den beri oda sayısında 1,868'lik bir artış olduğununun altını çiziyor.

Worsley ayrıca “Ekonomideki durgunluğun ardından, Türkiye şu an GSYİH (Gayrisafi Yurtiçi Hasıla)'daki düzenli büyümenin keyfini sürüyor. Türk Lirası'nın Avro ve Dolar karşısındaki fleksibilitesi ise turizm sektörü açısından çok olumlu etkilere sahip.” şeklinde konuşuyor.

Konferans programı yerel ve uluslararası otel geliştirme, finans, otel marka kurulumu ve işletimi konularında bilgi ve uzmanlığa sahip konuşmacıları ve sektör analistlerinin görüşlerine yer veren oturumları/toplantıları içeriyor.

CATHIC 2012 konuşmacıları arasında Yapı Kredi Bankası Baş Ekonomisti Cevdet Akcay,   Accor SA Başkan & CEO'su Denis Hennequin, Wyndham Hotel Group Başkan & İcra Başkanı Eric Danziger, IHG Avrupa İcra Başkanı Angela Brav, The Rezidor Hotel Group Başkan & CEO'su Kurt Ritter, ASTAY CEO & Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ozturk, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Hilton Worldwide Avrupa Başkanı Simon Vincent,   Starwood Hotels & Resorts Worldwide EAME (Orta Afrika ve Orta Doğu) Başkanı Roeland Vos ve Redix Mali İşler Genel Müdürü Lado Sakvarelidze yer alıyor.

Konferans programına ek olarak, CATHIC fuar ve çeşitli networking fırsatları sunuyor. Temsilciler diğer katılımcılarla tanışma yeni fırsatlar hakkında fikir alışverişinde bulunma ve iş bağlantısı kurma imkanı buluyorlar.

Bench Events tarafından 6-8 Şubat tarihleri arasında Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilecek Orta Asya & Türkiye Otel Yatırım Konferansı ile ilgili detaylara www.cathic.com sitesinden ulaşmak mümkün.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.