İsrail pazarının bitmesi, turizm adına bir kayıptır...

Kemer Rose Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Tayyar Gül, 2008 yılında çok iyi bir seyir izleyen ve Rus pazarının alternatifi olarak gösterilen İsrail pazarının bitmesinin, turizm adına bir kayıp olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İsrail pazarının bitmesi, turizm adına bir kayıptır...

Halil ÖNCÜ( KEMER ) 

Rus misafirlerin Kemer’i tatil için tercih ettiklerini ve son dönem İsrail pazarının da bittiğini söyleyen Kemer Rose Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Tayyar Gül , “ Yabancı misafirlerimiz arasında Rus Turistlerin yoğunluğunu görüyoruz. Ruslar Kemer’i seviyor ve tatil için de Kemer’i seçiyor. Bu arada İsrail pazarının artık bittiğini söyleyebilirim. Özellikle geçen sene Davos krizi ile gerileyen ve ardından İsrail’e giden yardım gemisinin basılmasının ardından, İsrail pazarı azaldı ve şu an için de bitti. Turizm adına 2008 yılında çok iyi bir seyir izleyen ve Rus pazarının alternatifi olarak gösterilen İsrail pazarının bitmesi turizm adına bir kayıp diyebilirim “ diye konuştu.

Gül, geçen seneye göre yerli misafir sayısında ciddi bir artış olduğunu ve artık Türk misafirlerin acenteler üzerinden tatili tercih ettiklerini söyledi. Tayyar Gül, “  Türk müşteriler artık acente üzerinden tatili tercih ediyorlar. Geçen seneye göre yerli misafir sayımızda ciddi bir artış görüyoruz. Bu artışın sezonun geriye kalan bölümünde de artarak devam etmesini bekliyoruz. “dedi.

“Bizlerde, esnafımızda Turizm dediğimiz teknenin içinde birlikte yüzüyoruz.”

Tayyar Gül, esnafların her şey dahil konusunda sıkıntılarının olduğu yolundaki bir soruya da verdiği cevapta, “ Misafiri memnun etmek için çalışıyoruz. Hiçbir otel sahibi ya da işletmeci misafirinin sürekli otelde kalmasını istemez. Otelci, misafirinin otelde kaldığı süre dışında misafirinin dışarıya çıkmasını ve bu bağlamda da bölgeyi gezmesini, tanınmasını ve alışveriş yapmasını ister. Ancak şu bir gerçek ki, dışarıya çıkan misafirlerimiz ile yaptığımız anketlerde en çok şikâyet ise misafirlerimize baskı ile alışveriş, alışveriş için sözlü taciz edilmeleri konuları geliyor. Bunlarda misafirlerimizin çarşıya inmelerini engelleyen en önemli sorunların başında geliyor. Bu arada özellikle çarşıda aynı işi yapan onlarca esnafın olduğunu görüyoruz.
Esnaflarımız aynı işi yaparken, farklı iş kollarına yönelmeleri ya da ürün farklılaştırılmasına gitmelerinde yarar olacaktır diye düşünüyorum. Gelen konuklarımız özellikle Rus ve Türk misafirlerimiz her şey dahil sitemini tercih ediyorlar. Onlar bu sitemi tercih edip, istedikleri sürece en iyi şekilde bu sistemi kendilerine sunacağız. Biz otelciler olarak bu sisteme nasıl ayak uyduruyorsak, esnafımızın da bu sisteme uyarak, gerekenleri yaparak bu siteme uyacaklarını düşünüyorum. Unutmamız gerekiyor ki; bizlerde, esnafımızda Turizm dediğimiz teknenin içinde birlikte yüzüyoruz.”dedi

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.