İspanya ve Yunanistan’da kış rezervasyonları beklenenin üzerinde

Turizmde Türkiye’nin iki rakip ülkesi; İspanya ve Yunanistan’da kış rezervasyonlarının beklenenin üzerinde gidiyor.

14/12/2023 12:34
İspanya ve Yunanistan’da kış rezervasyonları beklenenin üzerinde

Yunanistan'ın kış destinasyonlarına 22 Aralık'tan 7 Ocak'a kadar olan dönemdeki rezervasyonlara göre otellerin yüzde 90 kapasiteye ulaştığı belirtiliyor. Yunan Otelciler Federasyonu (POX)  Genel Sekreteri ve aynı zamanda Drama Otelciler Birliği'nin de başkanı olan Aggelos Kallias, artan talebin fiyatların artışını da beraberinde getireceğini söyledi.

Yunanistan Seyahat ve Turist Acenteleri Dernekleri Federasyonu (fedHATTA)  Başkanı Lysandros Tsilidis'e göre turizm sezonunun uzatılmasına yönelik eylemlerin sonuç verdiğini Noel ve yılbaşı dönemi dışında da otellerin doluluklarının yüksek oranda olduğunu söyledi.

Mayorka’da kışın açık oteller ikiye katlandı

İspanya’nın Mayorka bölgesinde de kış döneminde doluluk oranlarının beklenenin üzerinde olduğu belirtiliyor. Turizmgazetesi2nde yer alan habere göre, Mayorka Otel İşletmecileri Federasyonu (FEHM), kış döneminde açık olan otel sayısının beş yıl öncesine göre ikiye katlandığını söyledi.

Adadaki bölgelerden Palma, Playa de Palma Capdepera, Colònia de Sant Jordi, Alcúdia, Palmanova-Magaluf, Cala Millor, Paguera ve Camp de Mar'da açık otel ve otel doluluk oranlarının geçen yılma görü daha yüksek olduğu belirtiliyor


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.