İspanya sınırlarını turistlere açacağı tarihi açıkladı

İspanya yazın başlarında yabancı turist almaya hazır olduğunu söyledi. Koronavirüse karşı antikor geliştiren ziyaretçilerin İspanya'ya girişine izin verilecek.

02/05/2021 20:04
İspanya sınırlarını turistlere açacağı tarihi açıkladı

İspanyol yetkililer, ülkenin yazın başlarında yabancı turist almaya hazır olduğunu duyurdu. Duyuru, İspanya'nın Turizmden Sorumlu Devlet Bakanı Fernando Valdes Verelst tarafından yapıldı. Verelst yaptığı açıklamada, “Tamamen aşılanmış turistlerin yanı sıra koronavirüse karşı antikor geliştirenler ve PCR testi negatif olanlar tatillerini burada geçirmek için geri dönebilirler" dedi.

İspanya, İngiltere'nin daha sonraki bir tarihte duyurulacak olan seyahat 'Trafik ışığı sisteminde' yeşil listede olmasını umuyor. Bununla birlikte, İspanya'ya yaz seyahatinde bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Geçen yıl, ülkenin yetkilileri AB ülkelerinden vatandaşların girişine izin verdi. Ancak bir gün önce sınırların uzun süre kapatılması konusu tartışıldı.

Katalonya, Kanarya Adaları ve Endülüs gibi birçok İspanyol turistik yeri, yabancı ziyaretçiler arasında popüler. Daha önce, gezginler Valensiya ve Balear Adaları'nı da ziyaret etmeyi severdi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.