İspanya 'Her şey dahil'e kısıtlama getiriyor

Özellikle İngiltere'den gelen turistlerin herşey dahil sisteminden yararlanarak aşırı alkol tüketmesi ve taşkınlık yapması, İspanya'yı tedbir almaya zorladı.

20/01/2020 12:34
İspanya 'Her şey dahil'e kısıtlama getiriyor

Özellikle İngiltere'den gelen turistlerin herşey dahil sisteminden yararlanarak aşırı alkol tüketmesi ve taşkınlık yapması, İspanya'yı tedbir almaya zorladı. Alkollü içkiye sınırlama getirecek olan İspanya, hem çıkan sorunları en aza indirmeyi, hem de 'Turist istemiyoruz' protestolarını azaltmayı amaçlıyor.

İspanya'da yerel yönetimler kamuya açık alanlarda alkol kullanımını yasaklarken, oteller de ‘Herşey dahil ‘ sisteminden yararlanarak aşırı alkol tüketen müşterilere yönelik sistemde kısıtlamaya gidiyor. Hatta Balear Adaları yerel yönetimi, konuyla ilgili yasa çıkardı.

İbiza ve Mayorka’daki oteller başı çekiyor 

İbiza ve Mayorka’daki oteller her şey dahil sisteminde alkollü içkiye kısıtlama getirecek. Bu karar aynı zamanda Avrupa'da alkol tüketimine kısıtlama getirilen ilk uygulama olacak. Getirilen yeni düzenlemeye göre Mayorka'daki Playa de Palma ve Magaluf'un ve Ibiza'daki San Antonio'nun turistik bölgelerinde, her şey dahil sistemi uygulanan tesislerde çalışanlar dahil sınırsız alkol kullanımı yasak.

Yeni düzenlemede oteller öğle ve akşam yemeklerinde müşterilerine en çok üç alkollü içecek verecek. Düzenleme bundan fazlasını ücrete tabi kılarak aşırı alkol tüketimini kısıtlamayı amaçlıyor. Bunun yanında kamuya açık alanlardaki barlarda da ‘Happy Hour’, ‘iki iç bir öde’ vb gibi alkol tüketimini özendiren reklamlar ve promosyonlar da yasaklanırken, akşam saat 21:30’dan sabah 08’e kadar büfe vb yerlerde alkol satışı yasaklanacak.

Yasağa uymayanlara ağır ceza

Yasa ihlali halinde işletmelere 6 bin ile 600 Bin Avro arasında ceza kesilecek. Duruma göre yasaya ihlal eden işletmelere üç yıla kadar kapatma cezası verilebilecek.

Balear Adaları Otelciler Federasyonu (FEHM) yöneticileri, 2020 sezonu için önceden daha önce rezervasyon yapanlar açısından sorun çıkarabileceğini, bunun için tur operatörleri ile görüşeceklerini söyledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.