İspanya Fransa'yı tahtından ediyor

Geçtiğimiz yıl 84 milyon turist ile rekor kıran ve turizm gelirini de 108 Milyar Euro’nun üzerine çıkaran İspanya, bu alanda Fransa’yı tahtından edecek. Öte yandan 2026'dan itibaren Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak Madrid’e de 800 bin turistin gelmesi öngörülüyor. 2017 yılında ABD’nin dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi konumunu elinden alan İspanya, o tarihten bu yana Fransa’nın birincilik konumuna göz dikmişti.  

24/05/2024 14:25
İspanya Fransa'yı tahtından ediyor

İspanya, geçtiğimiz yıl kabul ettiği rekor sayıdaki turist ile Fransa’nın elinde bulundurduğu dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi konumuna yaklaştı. İTO Haber'in aktardığına göre, geçtiğimiz yıl 13 milyon ilave turist ile İspanya’yı ziyaret eden turist sayısı neredeyse nüfusunun iki katına yaklaşarak 85 milyona yükseldi.

VATANDAŞLAR ARASINDA DOYGUNLUK YARATTI MI?

Turizm gelirlerinin GSMH’sı içindeki payı ise 108 Milyar Euro’luk gelir ile yüzde 12-13 seviyelerine ulaştı. Diğer taraftan artan turist sayısı İspanyol vatandaşlar arasında bir doygunluk yaratıp yaratmadığı yetkililerce değerlendirilmeye başlandı. 

FRANSA’YI GEÇTİĞİMİZ YIL 7 MİLYON İLAVE TURİST ZİYARET ETTİ

Dünyanın en çok turist kabul eden ülkesi olan Fransa ise geçtiğimiz yıl 7 milyon ilave turist ile 100 milyon turist sınırına ulaştı. Türkiye ise geçtiğimiz yıl 56.7 milyon turist ağırlarken 54.3 Milyar Dolar gelir elde etti.

BU YIL TURİST SAYISI VE GELİRİNDE REKOR BEKLENİYOR

İspanya 2024 yılında turist sayısında ve turizm gelirinde rekor bekliyor.  Bu beklentide, Madrid’in 2026'dan itibaren Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapması da etkili oldu. Madrid'in 2026 yılından itibaren Formula 1 yarışlarının takvimine gireceği ve resmi açıklamanın 23 Ocak'ta yapılacağı bildirilmişti. 

Madrid Özerk Hükümet Başkanı İsabel Ayuso, "Madrid, dünyanın en iyi Formula 1 pistine sahip olacak" dedi. Formula 1 yarışlarının Madrid ekonomisine 4.5 Milyar Euro’luk katkı ve 8 bin 200 kişiye iş imkanı sağlayacağı ayrıca yarışların olacağı tarihte 800 bin turistin gelmesinin öngörüldüğü belirtildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.