İspanya ekonomisini turizm kurtardı...

Ekonomik krizin yaşandığı İspanya'da turizm sektöründen gelen veriler İspanyolları mutlu etti. İspanya Endüstri, Enerji ve Turizm Bakanı Jose Manuel Soria, 2012'de İspanya'ya 57,9 milyon turistin geldiğini açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İspanya ekonomisini turizm kurtardı...

Basına bilgi veren Soria, 2011'e göre 2012'de turist sayısının yüzde 3 arttığını söyledi. Turistlerin toplam 55 milyar 777 milyon avro harcadığını ve bunun da bir yıl öncesine göre yüzde 5,9 daha fazla olduğunu vurgulayan İspanyol Bakan, "2012 turizm için iyi bir yıl oldu. 2010'dan itibaren başlayan turist sayısındaki artış devam etti. 2013'te de turizm sektöründe büyüme öngörüyoruz" dedi.

"Turizm, İspanyol ekonomisinde önemli bir sektör olmaya devam edecek" diyen Soria, Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan gibi turizmde yükselen grafik çizen ülkelere karşı İspanya'nın turizmini teşvik etmeye devam edeceklerini ifade etti. Soria, "Güneş ve plaj, İspanyol turizminin yıldız ürünleri olmaya devam edecek. Ama aynı zamanda kültür, gastronomi, sağlık, şehir ve köy turizmi de genişletilecek" açıklamasında bulundu.

Öte yandan İspanyol Bakan, 2012'de en fazla turist çeken bölgelerin Katalonya, Valencia, Balear Adaları ve Kanarya Adaları olduğunu belirterek, Alman, Fransız, İngiliz ve İskandinav ülkelerinden gelen turistlerde artış gözlendiğini bildirdi. İspanya'da iç turizm ise 2012'de yüzde 0,5 oranında büyüdü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.