İspanya'dan İngiltere'nin kararına tepki

İngiltere'nin İspanya'ya getirdiği seyahat kısıtlamasının yankıları devam ediyor. İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzales, “İspanya güvenli, İspanyollar için de turistler için de güvenli” açıklamasını yaparken, İspanya’nın en önde gelen otel derneği CEHAT, "Mantıksız ve özensizce alınmış bir karar” ifadesini kullandı.

30/07/2020 13:08
İspanya'dan İngiltere'nin kararına tepki

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzales, “İspanya güvenli, İspanyollar için de turistler için de güvenli” açıklamasını yaparken, ülkedeki bazı oteller de yabancı turistlerin korona virüsü testlerinin masraflarını karşılama teklifinde bulundu.

İspanya’nın en önde gelen otel derneği CEHAT, İngiltere’nin bu adımı için, “Sadece adil olmamakla kalmıyor, aynı zamanda tamamen mantıksız ve özensizce alınmış bir karar” ifadesini kullandı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), seyahat kısıtlamalarının uzun vadede çözüm olamayacağı ve ülkelerin sınırları içinde virüsün yayılmasını önlemek için daha fazlasını gerektiği uyarısında bulundu. Örgüt, sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi etkinliği kanıtlanmış yöntemlerin uygulanması çağrısında bulundu.

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, “Ülkelerin öngörülebilir gelecekte sınırlarını kapalı tutmaya devam etmesi hemen hemen imkansız. Ekonomiler açılmalı, insanlar çalışmalı, ticaret tekrar başlamalı. Net olan nokta şu; Virüs üzerinde baskı uygulanınca rakamlar düşüyor. Bu baskıyı gevşettiğiniz anda vakalar tekrar yükseliyor” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.