İspanya’da turizmciler zorda... 20 şirket devlete sığındı

İspanya'da zor duruma düştükleri için devletin kendilerini kurtarmasını isteyenlere eDreams Odigeo'nun da katılmasıyla devletten kurtarılma isteyen firma sayısı 20'yi buldu.

17/10/2021 20:17
İspanya’da turizmciler zorda... 20 şirket devlete sığındı

Pandemide diğer alanlarda olduğu gibi seyahat endüstrisinde de kamu gücü öne çıktı. Koronavirüs salgınından en ağır darbeyi yiyen sektörün en büyük firmaları içine düştükleri zor durumdan kurtarılmaları için devlete sığınıyor. İspanya'da zor duruma düştükleri için devletin kendilerini kurtarmasını isteyenlere eDreams Odigeo'nun da katılmasıyla devletten kurtarılma isteyen firma sayısı 20'yi buldu.

İspanya'nın Stratejik Şirketlerin Ödeme Gücünü Destekleme Fonu'ndan yardım talep eden online turizm seyahat şirketi eDreams Odigeo, Nisan ayında aldığı 25 Milyon Avdo krediye rağmen içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşamadı. Bankalardan istediği yeni krediyi alamayan şirket devlete başvurdu.

Yeni Mesaj'da yer alan habere göre, seyahat endüstrisinin Avrupa merkezi ve lokomotifi konumunda olan Almanya'da da ülkenin bayrak taşıyıcı havayolu Lufthansa ve sektörün en büyük grubu TUI, hükümet talimatıyla kamudan sağlanan milyarlarca Euro kredi sağlanarak ayakta tutuluyor. Benzer durum Avrupa seyahat pazarının ikinci büyük merkezi İngiltere'de de yaşanıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.