İRO ödülleri törenle verildi

İstanbul Rehberler Odası (İRO)’nun 21 Şubat Dünya Rehber Günü'nde verdiği turizmde en iyiler ödülleri sahiplerini buldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İRO ödülleri törenle verildi
2003 yılından bu yana 21 Şubat Dünya Rehber Günü'nde verilen turizmde en iyilerin belirlendiği geleneksel Turist Rehberleri Birliği-TUREB Ödülleri, bu yıldan itibaren “İstanbul Rehberler Odası-İRO Ödülleri” olarak dağıtılmaya devam ediyor.


İRO Ödülleri 21 Şubat 2014 Cuma günü, Yıldız Şale Köşkü Manej Binası'nda düzenlenen törende sahiplerini buldu. İnternette www.iro.org.tr adresi üzerinden yapılan oylama sonucu belirlenen ödüller, 'Tanıtım', 'Sürdürebilirlik', 'Konukseverlik', 'Otantiklik' ve 'Turizm Eğitimi' dallarında olmak üzere 5 dalda dağıtıldı.

İRO Ödülleri, ülkemizin tarihi, turistik değerlerinin tanıtımında önemli bir görev üstlenen profesyonel turist rehberleri aracılığı ile ilgililer ve kamuoyunun dikkatini tarih ve kültür mirasımızın önemi, korunması ve sürdürülebilir turizm konularına çekmek amacıyla veriliyor.

İRO Ödülleri'nin kazanların listesi şöyle:

TANITIM
Turizm Broşürü: Adalar Vakfı

“Adalarda Doğal, Kültürel Miras ve Turizm Geliştirme Merkezi Projesi” kapsamında ziyaretçilere Adalar’ı doğru tanıtacak içeriklerle Türkçe ve İngilizce olarak Katalog, Rehber Kitap, Broşür ve Haritalar yayınlandı. İstanbul Kalkınma Ajansı destekli bu projede Adalar’ı her yönüyle ve kültürel zenginliği ile yansıtan bir de tanıtım filmi çekildi.


Turizm Reklamı: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ICVB'nin "You Can" temalı İstanbul tanıtım filmi.
İstanbul Kalkınma Ajansı destekli ‘Uluslararası Kongreler Şehri İstanbul’ projesi kapsamında çekilen "YOU CAN" temalı filmde iki yabancı kongre delegesinin gözünden İstanbul ve İstanbul’daki kongre olanakları sunuluyor. Film, Türkiye’nin yıllardır tanıtım çalışmalarını yürüten DDF tarafından çekildi.

Web Sitesi: Howtoistanbul ve Aroundtheworldwithbengi


www.howtoistanbul.com
İstanbul’un en kapsamlı tanıtımını yapan web sitesi. İstanbul Valiliği’nin İstanbul Kalkınma Ajansı  desteği ile, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığı, TÜRSAB ve İRO’nun katılımıyla yürüttüğü ‘İstanbul Dijital Platform Projesi’ kapsamında hazırlandı. DDF’in katkılarıyla yapılan site kentin sosyal ve kültürel hayatının yansıtıldığı bir dijital platform oluşturarak İstanbul’un tarihi ve turistik tanıtımını yapıyor.

http://aroundtheworldwithbengi.blogspot.com.tr
İRO üyesi İngilizce ve İspanyolca dilinden rehber Bengi Işıl Göktürk’ün tuttuğu blog. Gezdiği gördüğü yerleri eğlenceli bir dille anlatıyor.

YAYINCILIK
Süreli Yayıncılık: AKTÜEL ARKEOLOJİ DERGİSİ
Her sayısında arkeolojiye ilişkin özgün bir konuyu enine boyuna inceliyor. Rehberlerin sıklıkla takip ettiği bir dergi.

Kitap Yayıncılığı: E YAYINLARI
Kültür, sanat alanında yayınladığı kitaplar nedeniyle


Turizm Yazarlığı ve Gazeteciliği: Ahmet Faik Özbilge
Araştırmacı, yazar, rehber Özbilge’nin özellikle İstanbul’a ilişkin kapsamlı yayınları nedeniyle

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Kültürel Sürdürülebilirlik: Gizem Salcıgil W
hite
Yurt dışında Türk kahvesinin tanıtımını yapıyor. “Gezici Türk Kahvesi Evi – Turkish Coffee Truck” projesini başlatan ve yurtdışında bir fenomen haline gelen bu kültürel diplomasi girişimiyle ABD ve Avrupa’da 15,000 kişinin Türk kahvesini ilk kez tatmasını sağlayan Türk.

ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK -Mimarlar Odası İstanbul Şubesi
İstanbul'un tarihi, mimari, kültürel, doğal değerlerinin korunması için özverili çalışmaları nedeniyle


KONUKSEVERLİK: Pudding Shop (Lale Restaurant)
1957’den bu yana turistlerin ve rehberlerin uğrak yeri.


OTANTİKLİK
Otantik Ürün: Banu Nazlı
"ELİF EBRU KİŞİYE ÖZEL EL YAPIMI EBRU SANATI ÜRÜNLERİ" markası ile ipek kumaşlar üzerine Ebru sanatını işlediği, kendi mağazasında sergilediği, 5 ayrı dilden Ebru sanatının tanıtımı ve pazarlamasını yapıyor.


Otantik Mutfak: Matbah Retraurant
Tarihi Yarımada’nın kalbinde yer alan mekanında Osmanlı Saray Mutfağı’ndan seçmelerle oluşturduğu mönüsü beğeni topluyor.


KÜLTÜR TURİZMİ: Antonina Turizm

Birçok yeni kültür turu rotasını turizme kazandırdı.


TURİZM EĞİTİMİ: Doç.Dr. İsmail Gezgin
Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Y.O. Turizm Rehberliği Bölümü Başkanı olarak rehberlerin eğitimine ve mesleğin gelişmesine katkıları takdir topluyor.



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.