İran Turizm Heyetine Konya tanıtıldı

THY ve TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından organize edilen ve Konya’nın tanıtımını hedefleyen programda, Konya’daki seyahat acenteleri temsilcileri, İran’dan gelen seyahat acenteleri temsilcileriyle buluştu.

31/12/2019 23:40
İran Turizm Heyetine Konya tanıtıldı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu, Konya’ya gelen İranlı turist sayısını artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında, İran’dan gelen seyahat acenteleri temsilcileriyle, Konya’da bulunan acente temsilcilerini bir araya getirdi. Rixos Otel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Konya Kültür-Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, THY Konya Bölge Müdürü Ahmet Postallı, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Konya TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar, Konya seyahat acenteleri temsilcileri ve İran’dan gelen seyahat acenteleri temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan, Konya TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar, düzenlenen organizasyonla birlikte Konya’yı ziyaret eden İranlı turist sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Yanar, “Bilindiği üzere Konya’yı ve Mevlana Müzesi’ni ziyarete gelen turistlerin çok büyük bir kısmı İran’dan geliyor. Biz Konya TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu olarak yapacağımız bu toplantıyla iki ülke arasındaki turizm potansiyelini artırmak istiyoruz” diyerek katkılarından dolayı ilgili kurumlara teşekkür etti. Programda konuşma yapan Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çipan, turizme katkı sağlayacak programların önemini vurgulayarak, “Konya kendi tarihi birikimine bağlı seyir izleyen bir şehirdir. Ben İran’a gittim ve Tahran’ı gezdim.

Aramızda kültür olarak büyük bir uçurum yok” diyerek iki ülke arasındaki turizm faaliyetlerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu ifade etti. MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman sektör temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmasında, turizmin Konya’nın kalkınmasında önemli bir faktör olduğunu belirterek, “Bölgemiz ile İran arasında ciddi bir turizm potansiyeli var. Bölgemiz dünyaca yakından tanınan Mevlana ve Şems Tebrizi gibi büyük şahsiyetleri bünyesinde bulunduruyor” diyerek yapılan çalışmanın turizmin geliştirilmesine katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Konya’nın sadece kültürel faktörüyle değil, sağlık açısından da önemli bir merkez olduğunu bildiren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, “Biz kadim kültürü olan iki milletiz. Biz, kültürel birlikteliğin yanında sağlık sektöründe de birlikte hareket edebileceğimize inanıyoruz. Mevlana bizim ortak değerimiz. İnşallah ilerde sağlık alanında da ortak bir paydamız olur” dedi. Programa katkı sağlayan kurumların başında gelen Türk Havayolları adına, katılımcılara hitap eden THY Konya Bölge Müdürü Ahmet Postallı, “Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada turizmin gelişimi açısından, gerek Konya gerekse Tahran acentelerimize her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” diyerek THY’nin desteğini dile getirdi. Program MEVKA tarafından hazırlanan ve Konya’nın tanıtımını kapsayan sunumlarla sona erdi ve İranlı Turizm heyeti Konya’dan ayrıldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.