İngiltere pazarında 2022 talebi nasıl şekilleniyor?

Birleşik Krallık’tan gelen veriler, İspanya ve Türkiye gibi destinasyonlarda seyahat talebinde kademeli bir toparlanmaya işaret ediyor.

12/01/2022 13:00
İngiltere pazarında 2022 talebi nasıl şekilleniyor?

Seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesiyle birlikte otel rezervasyonlarının evriliyor. Ancak bu toparlanma sürdürülebilir mi? İngiliz pazarında ne gibi değişiklikler yaşanıyor?

Operatörler gelen talepten nemnun ancak İngiliz Hükümeti tarafından alınan önlemler asıl belirleyici olacak. Artık giriş testleri gerekli değil, antijenlere aktarsalar da testler ikinci günde yapılıyor ve sonuç olarak, İngiliz Hükümeti tarafından alınan önlemler daha az pahalı seyahatlere ve daha az belirsizliğe izin veriyor.

Bir iki yıldır tatile gitmeyen pek çok insan var

Bir iki yıldır tatile gitmeyen pek çok insan var ve İngiltere gibi bir ülkede yaşadıkları için güneşi ve sahili çok özlüyorlar. Bu nedenle, 2022 yazında belirsizlik azalacak ve koşullar eskisi gibi olur olmaz piyasa sorunsuz bir şekilde toparlanacak.

İspanya, Yunanistan ve Türkiye pazardaki güçlü destinasyonlar ancak 2022’de temel değişken seyahat kısıtlamaları olmaya devam edecek.

Sektör zorda

Birleşik Krallık’taki tur operatörlerinin ve havayollarının lobi olarak hükümete karşı daha koordineli bir baskı yaptığı görülüyor. Bu mücadele bu yıl da sürecek.

2022’de İngiliz yöneticilerin karar verme süreçlerinde daha az iniş ve çıkış olması bekleniyor. Bunda da tüketiciler ve endüstride neden olunan ekonomik zararları telafi etmek güdüsü etkili olacak.

2022 yazında ne olacak?

Aşılamadaki ilerlemeyi ve omikron varyantının daha az agresif olduğunu göz önüne alınırsa, şu ana kadar gördüğümüz talepteki iniş çıkışların giderek daha küçük bir dalga genişliğine sahip olması bekleniyor.

Ülkelerin COVID-19 ile bir arada yaşama eğilimi artacak. Bu nedenle, önümüzdeki 2022 yaz sezonu için orta derecede iyimserlik hakim. Turizmdatabank'ta yer alan habere göre, sektör 2019 rakamlarına, yaklaşabileceğine inanıyor.

Tüketicilerin durumu

2021’de İngiliz pazarı önemli bir kıpırdanma trendi gösterdi. 2022’de de aynısı bekleniyor. Yani insanlar tatillerini daha az bölüyor ve destinasyonda daha uzun süreler geçiriyor.

2019’a kıyasla daha düşük sayıda uluslararası geliş olacaktı, ancak geceleme sayısına bakılırsa o yıla yakın rakamlar beklenebilir.

Geceleme artar mı?

Birçok insan için bir pandeminin ortasında uçmak, çok fazla stres yaratıyor. İnsanlar doğru seçeneklere sahip olup olmadıklarını, uçağa binip binemeyeceklerini, eve geri dönemeyeceklerini tam kestiremiyor. Tek bilinen tesetlerin fiyatı.

Bu nedenle 2022’de uçağı ulaşım aracı olarak kullanan insanlar, varış noktasında daha fazla gün geçirerek seyahatlerini maksimuma çıkarmaya çalışacaklar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.