İngiliz yönetmeni İstanbul'da Tunuslu hırsız çarptı

İngiltere’den İstanbul’a gelen İngiliz yönetmen, havalimanında çanta satın almak isterken tanıştığı Tunuslu Mısır Çarşısı’ndan almasını önererek Mısır Çarşısı’na götürmeyi teklif etti. Yol üstünde yönetmenin meyve suyuna ilaç katan Tunuslu hırsız, bilincini kaybeden yönetmenin hem ceplerini hem banka hesaplarını boşalttı.

24/03/2024 23:26
İngiliz yönetmeni İstanbul'da Tunuslu hırsız çarptı

Ülkesinden Türkiye'ye gelen İngiliz yönetmen Anthony Magmus Aherne, İstanbul Havalimanı'na giriş yaptığı gibi kendisine bir çanta almak istedi. Bu sırada yanına Tunuslu Mokhles K. geldi. Kendisini Fransız olarak tanıtan Mokhles K, yönetmene Mısır Çarşısı'nda daha güzel çantalar olduğunu belirterek oradan almasını önerdi. Mısır Çarşısı'na götürebileceğini söyleyen Mokhles K'nın teklifini kabul eden yönetmen, Mokhles K. ile yola koyuldu.

İngiliz yönetmen, yol üzerinde bir bankamatikten para çekti. Daha sonra Mokhles K, Aherne'ye meyve suyu içmeye davet etti. İkilinin meyve sularının ikramının ardından yönetmen tuvalete gitmek için masadan kalktı. Aherne, geri geldiğinde ikili meyve sularını içerek yeniden yola düştü. Ancak bir süre sonra yönetmen bilincini kaybetmeye başladı, uyandığında kendisini hastanede buldu.

Eşyalarını kontrol eden yönetmen 40 Pound, Bin Türk Lirası, 50 Euro bulunan cüzdanının yerinde olmadığını, banka hesaplarındaki 15 Bin Pound (621 Bin 600 Türk Lirası) parasının çekildiğini görünce karakola koştu. Sabah'ta yer alan habere göre, İngiliz yönetmen Aherne, karakoldaki ifadesinde farklı banka ATM'lerinden hesabından 15 Bin pound çekildiğini, şahsın meyve suyuna ilaç atıp kendisini uyuttuktan sonra bu işi yaptığını kaydederek şikayetçi olduğunu söyledi.

BARDAKLARI YER DEĞİŞTİRDİ

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı tamamlamasının ardından iddianame düzenleyerek İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. İddianamede tarafların mekanda oturdukları sırada İngiliz yönetmenin tuvalete gittiği, şüpheli Mokhles K'nın meyve suyunun içine ilaç atıp daha sonra bardakları yer değiştirdikten sonra ayrıldıkları belirtildi.

ŞİFREYİ ELİNİ TAKİP EDİP ÖĞRENDİ

Yönetmen Anthony Magmus Aherne, para çekme işlemleri sırasında şüphelinin yanında olduğu ve elini takip ederek şifreyi öğrendiği kaydedildi. Şüpheli Mokhles K'nın daha önceden suç kaydı bulunduğu tespit edilirken savunmasında suçlamaları kabul etmedi.

Toplanan deliller doğrultusunda şüphelinin suçu işlediği yönünde yeterli delil oluştuğunun altı çizildi. Şüpheli Mokhles K. için 'Yağma' ve 'Başkasına ait banka ve kredi kartını izinsiz kullanma'suçundan 16 yıl hapsi istendi. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.