İngiliz turistin denize sıfır kaçak villası yıkılıyor

Antalya'nın Demre ilçesinde, bir turistin 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapının yerine inşa ettiği denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Denize sıfır kaçak villanın yıkımına karar verildi.

24/10/2020 10:10
İngiliz turistin denize sıfır kaçak villası yıkılıyor

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapının yerine inşa ettiği denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Villanın yıkımı, Demre Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.

Demre ilçesine bağlı, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Kekova'nın karşısındaki Üçağız Yarımadası'nda, 1'inci Derecede Doğal Sit Alanı'nda kaçak yapıldığı öne sürülen villa, Üçağız Mahallesi'nden bazı vatandaşlar tarafından CİMER, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Demre Kaymakamlığı ve Demre Belediyesi'ne şikayetçi edildi.

Şikayette, 'Ziyat Koyu' olarak da adlandırılan denize sıfır mevkideki villanın Türk ortağı da bulunan İngiliz Cloudya Jamey Hankes'e ait Eighty Five Ninety Five İnşaat Emlak Tur. ve Tic. Ltd. Şti. adlı şirketin olduğu bildirildi.

ÖÇK VE DOĞAL SİT ALANI

Şikayetler sonrası harekete geçen Demre Belediyesi, inşaatın Yapı Kayıt Belgesi olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Başvuru, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce yapılan incelemeler sonucunda villanın Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi ve 1'inci Derecede Doğal Sit

Alanı'nda olması, aynı zamanda Kıyı Kanunu'na aykırı bulunması nedeniyle Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na gönderildi. Komisyon incelemesinde, bu hususları dikkate alarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan görüş istedi.

SUÇ DUYURUSU DA YAPILDI

Bakanlığın ilgili birimleri tarafından yapılan inceleme sonrası villanın Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edilmesine yönelik görüş bildirilmesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. Kararın Demre Belediyesi'ne gönderildiğini belirten İl Müdürlüğü yetkilileri, yıkım işleminin Demre Belediyesi tarafından yapılabileceğini açıkladı.

Ayrıca, Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili şirket yetkilileri hakkında gerçeğe aykırı beyanda bulunmaktan dolayı Demre Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.