İngiliz turist pazarının 2013 analizi...

İngiliz turistlerin yüzde 65'i, tatil rezervasyonlarını seyahat acenteleri aracılığıyla yapıyor. Deniz, kum ve güneş turizmi öncelikli tatil yapmamayı benimseyen İngilizler, dünyada birinci sırada tatil tercihlerini İspanya, ikinci Fransa, üçüncü ABD.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İngiliz turist pazarının 2013 analizi...

İngiliz turistlerin yüzde 65'i, tatil rezervasyonlarını seyahat acenteleri aracılığıyla yapıyor. Deniz, kum ve güneş turizmi öncelikli tatil yapmamayı benimseyen İngilizler, dünyada birinci sırada tatil tercihlerini İspanya, ikinci Fransa, üçüncü ABD, dördüncü İrlanda ve beşinci sırada Türkiye'den yana kullanıyor.

İngilizlerin Türkiye'de tatil yapma süreleri ortalama 11 gün. Her şey dahil sistemiyle tatil yapmayı seven İngilizler, Türkiye'de Ege Bölgesi'nde Muğla'da tatil yapmayı tercih ediyor. Türkiye'ye geçen yıl gelen 2 milyon 600 bin İngiliz turistin yüzde 61,9'unun Muğla ilinde tatil yaptığı belirtildi.

İngilizlerin, Muğla'dan sonra ikinci sırada tatil yaptığı il Antalya ve üçüncü sırada İstanbul yeralıyor. Türkiye'ye tatile gelen 2 milyon 600 bin İngilizin yüzde 16'sı Antalya'da tatil yapıyor. İngilizlerin Antalya bölgesinde birinci sırada tatil yaptığı yer Kaş ilçesi ve Kalkan beldesi. İngiliz turistlerin yüzde 32,3'ü tatil rezervasyonlarını internet üzerinden yapıyor. Geçen yıl İspanya'ya 11 milyon İngiliz turist tatile giderken, Türkiye'de bu rakamın 2 milyon 600 bin olduğu belirtti.

İNGİLİZ TURİSTLERDE YÜZDE 10'LUK ARTIŞ BEKLENİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, yaptığı açıklamada, bu sene İngiliz turistlerde yüzde 10 artış beklediklerini söyledi. İngiliz turistlerin genelde Muğla, Antalya, İstanbul, İzmir ve Aydın'da tatil yaptığını belirten Arıcı, son 2 yıl içinde Antalya Kemer, Alanya, Belek, Side, Kundu ve Kaş'a ilginin arttığını belirtti. Antalya bölgesinde en fazla yerleşik yabancı İngilizin, Kaş ile beldesi Kalkan'da yaşadığını belirten Arıcı, yurt genelinde ise en fazla Muğla'nın Fethiye ilçesi ile Ölüdeniz beldesi olduğunu kaydetti.

Arıcı, "İngiliz turistlerde bu sene yüzde 10'luk bir artış bekliyoruz. Son yıllarda deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür ve arkeoloji turizmine İngiliz turistler de ilgi gösteriyor. Entelektüel İngilizler genelde kültür ve tarih turizmini seviyor. Muğla'dan sonra ikinci sırada İngilizler tatil yapmada ilgilerini Antalya'ya kaydırdı. İngilizler Ölüdeniz'den sonra ikinci sırada Kalkan'da yaşamak istiyor." diye ifade etti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.