İngiliz turist 2022'de nerede tatil yapacak?

İngiliz trafik ışığı kısıtlamalarının gevşetilmesiyle birlikte, “çok kuşaklı seyahatin” ciddi bir artış yaparak aile ve arkadaş hareketlerin kaybedilenleri kapatması bekleniyor.

20/09/2021 11:22
İngiliz turist 2022'de nerede tatil yapacak?

Hilton Hotels tarafından yayınlanan bir araştırma, (The Generation Game:Research Reveals XL Holidays are Set to Boom) pandemiden bu yana Birleşik Krallık’taki yetişkinlerin %72’sinin aile ve arkadaşlarla paylaşılan zamanı yeniden düşünmeye başladı.

Aile büyüklerine özlem, turizme yansır mı?

Ebeveynlerin %65’i, 2020 ve 2021 yıllarında çocuklarının büyükanne ve büyükbabalarını, teyzelerini, amcalarını ve kuzenlerini görmeyi özlediğini ve %63’ü de bu kayıp zamanı telafi etmeye istekli olduğunu söyledi.

Birleşik Krallık’ta kitlenin yarısından fazlası (%51) gelecek yıl kardeşler, kuzenler ve büyükanne ve büyükbaba gibi geniş aile üyeleriyle zaman ayırmak istiyor.

Ayrıca, yurt dışında ailesiyle yapılan ankete katılanların %96’sı onu en son görmelerinin üzerinden 2 yıl geçtiğini ve bu nedenle %43’ünün grup tatillerinin bu akrabaları ziyaret etmeyi de içermesinin nedeni budur. Turizmdatabank'te yer alan habere göre, ankete katılan yetişkinlerin % 25’i, tatillerin büyükanne ve büyükbabalara torunlarıyla kaliteli zaman geçirme fırsatı sağladığını belirtti.

İngiliz turist nereye gidecek?

Yurtdışına gidecek kitlenin %31’i İspanya’ya, %23’ü Fransa’ya, %21’i İtalya’ya ve %18’i Florida’ya (ABD) gitmeyi planlıyor.

Ancak gelecek yıl çok kuşaklı tatilleri düşünenler yalnızca İngilizler değil. Birleşik Arap Emirlikleri’nden yanıt verenlerin %89’u böyle yapacaklarını söylüyor. Suudi Arabistan’da %86; Türkiye’de %63 ve Rusya’da %60, pandemi sonrası tüm aile ile seyahat etmeyi planlıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.