İngiliz pazarından önemli araştırma...

İngilizler yoğun kriz endişesi taşıyor ama yine de, yüzde 49’u yurtdışında tatil yapmayı planlıyor. Yüzde 35 ise, kriz korkusu nedeniyle herhangi bir tatil düşünmüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İngiliz pazarından önemli araştırma...

İngiliz YouGov şirketinin yaptığı çalışmaya göre, İngilizlerin yüzde 65’i 2012 yazında 5 gün ve üzeri bir tatil yapmayı planlıyor. YouGov’un 2 binden fazla kişiyle yaptığı anket sonuçlarına göre İngilizlerin tatil eğilimleri geçen yıla göre fazla bir değişim göstermiyor.

Tatil yapacak olanların yüzde 49’u yurtdışında bir veya daha fazla seyahat gerçekleştirmeyi planlarken, yüzde 29’u da İngiltere içinde tatil yapma eğiliminde. Şirketin anketine göre mevcut mali kriz seyahatleri etkileyecek: Halkın yüzde 26’sı kriz konusunda endişeli olmasına rağmen bir tatil yapmayı gündeminde tutuyor.

Öte yandan, yüzde 18’lik bir kesim de krizden dolayı tatil yapma kararını geciktireceğini ve muhtemelen rezervasyonunu da daha geç yapacağını ifade etti. Yüzde 6’lık bir kesim de yaşanan ekonomik krizi fazla dikkate almadığını ve her zamanki gibi bir tatil planladığını belirtti. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.