İnfo Cafeler ve Tatil Yörem Datça

Tatilin konuşulduğu yer İnfo-Cafe’ler ve ‘Tatil Yörem Detçe’ sergisi.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 31/12/2019 23:40
İnfo Cafeler ve Tatil Yörem Datça

Adil Çulhaoğlu

Yerel tanıtımda bir model olarak paylaştığım, tüm ülkenin Dudaktan Kulağa tanıtımlarının yapıldığı gezi izlenimlerimizi birbirimize anlatabileceğimiz, mekanların INFOCAFE lerin (http://www.turizmaktuel.com/haber/info-8211-cafeler) bir model çalışmasını bu kez Tatilin Konuşulduğu: İNFO-CAFE Projesi kapsmaında  Tatil Yörem: Datça  Fotoğraf  Sergisi 28 Mayıs 2016  günü, Ankara, Çayyolu Marina, Gemi Sanat Cafe’sinde açtım.

Geçen yıl Ankara Kalesi, At Pazarı Sanat sokağında 'butik' bir sanat galerisinde Nisan ayının ikinci haftasında açtığım“Tatil Yörem Datça” fotoğraf sergisi süresince iletilen, ilgiyi gösteren ifadeler arasında sıklıkla yer verilen  “bu fotoğraflarla tatili buraya getirmişsiniz”  değerlendirmesi ise, bana bu sergiyle hedeflerime ulaştığımı gösteren mutluluğumu artıran ifadeleri yine gazetemizde paylaşmıştım. http://www.turizmaktuel.com/haber/tatil-yorem-datca-fotograf-sergisi-nin-ardindan

Tatilin başladığı bu aylarda tatilcilerin, tatil yöresi seçimlerinde yardımcı olmak ve Ankaralılara tatil havasını yaşatmayı hedefleyen sergi 28 Mayıs-05 Haziran 2016 tarihleri arasında gezilebilecek. Datça’nın doğal ve tarihi zenginliklerini yansıtan 20 fotoğrafım yer alıyor. Sergiyi gezenler Datça’daki turizm işletmelerinin broşürlerini aldılar. Ayrıca her yönüyle Datça’yı gezdiren ve bilgilendiren hazırlanmış olduğum Datça Gezi Rehberinin de tanıtımı yapılarak dağıtılmaya başlanmıştır.

 Tatil kararlarının verildiği bir ölçüde de başladığı bu aylarda tatilcilerin, tatil yöresi seçimlerinde yardımcı olmak ve Ankaralıları tatil havasına taşımayı hedefleyen serginin temel kavramlarından biri olan “TATİL YÖREM” yörelerin fotoğraf sanatçılarının objektifinden yansıyan fotoğraflarıyla tatil havasının, sıcaklığının sergi salonlarına taşınmasını, yöreye has tadımlık ürünlerden oluşan ikramlarla tatlı tatil sohbetlerinin yapılacağı ortamlar oluşmasını, böylelikle kamuoyu yaratabilecek seçkin davetliler nezdinde tatil yörelerimizin daha etkin tanıtımının yapılmasını” içermektedir.

Bu projenin ilk etabı olarak, Tatil Yörelerinin Sanat Mekanlarında, Galerinde tanıtılması kapsamında da 2015 yılında Ankara Kalesi ile Eskişehir Mahmudiye’de ‘Tatil Yörem: DATÇA’  Fotoğraf Sergileri açılmıştı. Beni yalnız bırakmayan dostlarıma,  her iki sergiyi de ziyarete gelen ile izleyen bilgi talep eden; burada teşekkürlerimi yinelemek istiyorum.

Türkiye’nin İlk INFO-CAFE Mekanı

Konuklarına esenlik ortamı sunan Çayyolu Marina bünyesinde bulunan Gemi Sanat Galerisi sanatseverler ile tatilcilerin beğenisine sunulan etkinliklerle Ankaralılara tatil ve sanat ortamı yaşatmayı hedeflemektedir. 

Bu sergiye ev sahipliği yapan Galeri birbirlerini tamamlayan etkinliklere yol açan yapısı ile  Tatilin Konuşulduğu Yerler Projesi’nin aşamalarının gerçekleşmesine yönelik olarak, slayt gösterisinin de yer aldığı, Datça Bademinin ikram edildiği Tatil Yörem: Datça Fotoğraf Sergisi ile de  ilk INFO-CAFE mekanı unvanını da taşımış oldu.

Yazar Hakkında

Birikimleri ile INFOCAFE Yayınları kapsamında “Herkes İçin Tatil”  başlığı ile ülke çapında hazırladığı Gezi Rehberleri dizisine öncülük eden Yazarımız Adil Çulhaoğlu Kadiri’de 1957 yılında doğdu. ,Hacettepe Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünden  1981 yılında mezundur; Orta düzeyde İngilizce de bilmektedir.

Ankara’da üniversite yıllarında çeşitli  özel sektör kuruluşlarda başlayan çalışma hayatı, Kültür ve Turizm Bakanlığının   yurt içi ve yurt dışı birimlerinde  devam etmiştir. Yayımlar Dairesi Başkanlığı, Mersin Müze Müdürlüğü, Kadirli Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi,Anadolu  Medeniyetleri Müzesi, Datça Turizm Danışma Müdürlüğü,Tanıtma Genel Müdürlüğü’nde  çeşitli görevlerde  bulunmuş, yurtdışında ise Münih ve Frankfurt Kültür ve Tanıtma Ataşeliklerinde Ataşe olarak görev yapmıştır. .Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nde APK Uzmanı olarak çalışmaktadır.

2000 yılında Datça Doğa Yürüyüşü ve Bisiklet Yolları Projesi’ni hazırlamış, Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 2005-2007 yılları arasında  yayınlanan Ankara Dergisi, Ankara’da Termal Turizm, Tarihi İpek Yolunda Ankara, Ankara’da Sanat, Ankara Müzeleri, Ankara Rehberi  dergilerinin editörlük ve fotoğraf çalışmalarında yer almıştır.Profesyonel Turist Rehberi  belgesine sahip olan ve uluslar arası Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu(FİJET) üyesi olan  Çulhaoğlu’nun TÜTAV,Trilye, Uludağ,Muğla Vizyon dergileri başta olmak üzere çeşitli dergilerde   kültür ve turizm, tanıtma konularında  basılı 16 makalesi bulunmaktadır.

Ayrıca  internette  yayınlanmış kültür, turizm sektörü ve tanıtma konularında  makaleleri yer almış, halen  gazetemizin www.turizmaktuel.com sitesinde  sürekli makale  yazmaya  devam etmektedir.

E-Mail: adil.culhaoğ[email protected]-[email protected]

 

                  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.