İnanç turizmi çığ gibi büyüyor...

İnanç turizmi sektörün geneline bakıldığında çok küçük sayılar ile ifade ediliyor. Ama her yıl gerçekleşen artışlar dikkate alındığında ise turizm türleri içinde en hızlı büyüyen ve gelecek vaat eden tür olarak görünüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İnanç turizmi çığ gibi büyüyor...

Halen İnananlar için kutsal alanları ziyaret etmek uzun yıllardır bir öncelik olmuştu. Dinsel aidiyet fark etmeksizin, kendisini inanmaya adamış olanlar dinleri ile ilgili kutsal bildikleri topraklara, abidelere gitmek için binlerce mil seyahat etmeyi, yüksek miktarda harcamalar yapmayı gözü kapalı gerçekleştiren insanlardır.

Bu gerçeğe bağlı olarak insanlar bir araya geliyor, büyük gruplar oluşturuyor ve i,nanç temelindeki seyahatlerini başarılı kılmak için her şeyi ve her detayı yerine getiriyorlar. Bu durumda, inanç turizmi macera turizminin ardından, sektörün en hızlı büyüyen ürünü olarak dikkate alınıyor.

Dünyada belirli anahtar dini noktalar diğerlerine göre daha fazla dikkat çekiyor.  Seyahat acentaları bu süreci iyi analiz ediyorlar ve çoğu halihazırda müşterilerine üst düzey bir tatmin duygusu sağlayacak noktalara ziyareti içerek özel paketler hazırlamış durumdalar.

Bu tür paketler aslında tur operatörlerini de ilgilendiriyor. Çok değişik bölgelere inanç seyahati söz konusu olabiliyor. Budistler ağırlıklı olarak Güney Asya’yı tercih ederken, Hristiyanlar ise Avrupa, Orta Doğu ve Amerika’yı listelerine alıyorlar.

Bugün en yaygın ilgiyi İncil Toprakları ya da Ülkeleri olarak bilinen, Hristiyanlığın gelişim tarihini iyi okumaya yardımcı olacak birikime sahip olan Türkiye, Mısır, Ürdün, İsrail görüyor. Örneğin Kudüs, Bethlehem ve Nazareth’i ziyaret etmek inanç turizmi haritasının en önemli halkası olarak biliniyor.

Fransa’da Lourdes her yıl milyonlarca katoliği çeken önemli bir hac merkezi olarak dikkati çekiyor. Ama Fransa Hristiyanlara bundan fazlasını sunuyor. Pariziyen katedralleri, Chartres, Notre Dame bunların sadece bir kısmı.

Hristiyanlığın kökleri ile çok ilgili olanlar bunun için Yunanistan, İtalya, İskoçya ve hatta İrlanda’ya bile seyahat ediyorlar.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.