İmamoğlu Talimhane’de otelcilerin sorunlarını dinledi

Taksim Talimhane’de incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin’den bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı.

24/09/2022 12:14
İmamoğlu Talimhane’de otelcilerin sorunlarını dinledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Talimhane oteller bölgesinde incelemelerde bulundu. Otellerin yaşadığı sorunları TÜROB Başkanı Müberra Eresin’den dinleyen İmamoğlu’na, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediyesi Kenthaş Kent Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Biçer ve İBB Turizm Müdürü Hüseyin Gazi Coşan eşlik etti.

İmamoğlu: Çalışmaları yarın başlatacağım

TÜROB Başkanı Müberra Eresin’den bölgenin sorunlarını dinleyen İmamoğlu, “Bu alanı çok önemsiyorum. Bu işin taslağını yarın oluşturacağım. Önce biz arkadaşlarla toplanıp kendi hazırlığımızı yaparız. Sonra da sizinle beraber toplantı yaparız. Sorunların çözümü için çalışmaları yarın başlatacağım” diye konuştu.

 

Alan yönetiminde TÜROB’la partnerlik yapabiliriz

Alan yönetimi konusunda bölgedeki oteller ve TÜROB’la iş birliği içinde olmak istediklerini ifade eden İmamoğlu, “Alan yönetimi konusunda sizin de katkınız olur. Sizinle bir partnerlik yapabiliriz” dedi.

Hüseyin Gazi Coşan: Günlük kiralık evlere yönelik denetimlere süreklilik kazandırılmalı

Görüşmede, bölgedeki önemli sorunlardan birinin de günlük kiralık evler olduğunu dile getiren İBB Turizm Müdürü Hüseyin Gazi Coşan, çözüm için denetimlere süreklilik kazandırılması gerektiğini söyledi.

Müberra Eresin: Otellerimizin dışı da nitelikli olsun

Talimhane bölgesindeki otel yatırımlarının niteliksel olarak önemli aşamalar kat ettiğini ve bu konuda yatırımcıların büyük fedakârlıklarda bulunduğunu ifade eden Müberra Eresin, “Otellerimizin içi kadar dışının da aynı nitelikte olmasını isteriz” diyerek, İmamoğlu’dan sorunların çözümü konusunda destek istedi.

Mahir Polat: Bölge Taksim Meydanı ile birlikte yönetilmeli

Talimhane’de uygulanacak alan yönetiminin Taksim Meydanı ile birlikte ele alınması gerektiğini savunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise özellikle sokaklardaki “cafeleşmenin” mimari çözümünün bulunması gerektiğini söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.