İlk uçuş 16 Nisan'da... Ülkeye daha çok turist getirebilmek için havayolu kurduk

Fly KHY Yönetim Kurulu kurucu ortaklarından Rauf Denktaş, yıllarca beklenen bir olayın kapısını araladıklarını belirterek, “Fly KHY, ülkeye daha çok turist getirebilmek için kuruldu” dedi.

16/03/2023 11:58
İlk uçuş 16 Nisan'da... Ülkeye daha çok turist getirebilmek için havayolu kurduk

İş insanı ve Fly Kıbrıs Havayolları (Fly KHY) Yönetim Kurulu kurucu ortaklarından Rauf Denktaş, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Gündem’ aldı programa katılarak Ulaş Barış’ın konuğu oldu.

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Fly KHY’nin kurulma aşaması hakkında konuşan Denktaş, “Yaklaşık 5 yıldır büyük çapta bir turizm operasyonu gerçekleştirmekteyiz” dedi.

“YEREL PAYDAŞLARLA BİRLİKTE 2019 YILINDAN BAŞLAYAN BİR ÇALIŞMAMIZ VARDI”

Rauf Denktaş, Kıbrıspostası'nda yer alan habere göre, söz konusu projenin, Kuzey Kıbrıs’ta otellerin kapasitesinin artmasıyla birlikte bir arz olarak önlerine çıktığını belirterek, “Yerel paydaşlarla birlikte uçuşlarla ilgili 2019 yılından başlayan bir çalışmamız vardı. Pandemiden dolayı bu iş ertelendi” ifadelerini kullandı.

Pandemide turizm sektörünün sıkıntılı günler geçirdiği süreçte boş durmadıkları kaydeden Denktaş, “Acentemizin büyümesi için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Yurt dışı ziyaretlerimizi aralıksız sürdürdük” diye konuştu.

“ÜLKEYE DAHA ÇOK TURİST GETİREBİLMEK ADINA BÖYLE BİR GİRİŞİM YAPTIK”

Denktaş, Rusya-Ukrayna savaşının da havacılık ve turizm sektörüne olumsuz etkilerinin olduğunu hatırlatarak, “Ülkeye daha çok turist getirebilmek adına böyle bir girişim yaptık” açıklamasında bulundu.

Fly KHY’nin ilk etapta tek uçakla işlevini sürdüreceğini söyleyen Denktaş, “Bu iyi ve önemli bir başlangıçtır” dedi. Denktaş, Fly KHY’nin tanıtımı için yapılan lansmanın devletin bütçesinden yapıldığı yönündeki iddialara da yanıt verdi.

“LANSMANI TAMAMEN KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPTIK”

Fly KHY olarak lansmanı tamamen kendi imkanlarıyla yaptıklarını dile getiren Denktaş, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Denktaş, Fly KHY’nin yerli bir firma olduğuna vurgu yaparak, “Uçağımız sürekli bir şekilde Ercan Havalimanı’nda konaklayacak. Merkezi Ercan olacak” ifadelerini kullandı.

“DEVLET, UÇAĞI KRİZ ANINDA İSTEDİĞİ ŞEKİLDE YÖNLENDİREBİLİR”

‘Melekler Takımı’ adı verilen uçağın, kriz ve felaket anında devletin hemen kontrolüne alabileceği bir uçak olduğuna işaret eden Denktaş, “Devlet, uçağı kriz anında istediği şekilde yönlendirebilir” diye konuştu.

Denktaş, söz konusu uçakla yıllık yaklaşık olarak 250 bin ek bir arz getirmeyi planladıklarını dile getirerek, “Bu durumun fiyatları dengeleyecek bir unsur olup olmadığını talep belirleyecek” açıklamasında bulundu.

“FLY KHY’NİN İLK UÇUŞU 16 NİSAN’DA BAŞLAYACAK”

Fly KHY’nin ilk uçuşunun 16 Nisan 2023 tarihinde başlayacağına değinen Denktaş, “Ek bir uçağımız daha var. Olası bir sıkıntıda ikinci uçağın da devreye gireceği bir sistem kurduk” dedi.

“Bu işlerin arkasında çok ciddi bir emek var” diye Denktaş, turizmin bu ilke için olmazsa olmaz bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Denktaş, KKTC’nin tanınmamasından dolayı burada kurulan bir şirkete uluslararası havacılıktan uçuş kodu alınabilmesinin mümkün olmadığına değinerek, “Bu devletler arası ilişkilerle aşılabilecek bir durumdur” ifadelerini kullandı.

“YILLARCA BEKLENEN BİR OLAYIN KAPISINI ARALADIK”

Yıllarca beklenen bir olayın kapısını araladıklarını vurgulayan Denktaş, “Arz çoğaltılabilir. Arz çoğaltılırsa fiyatlar da ona göre dengelenebilir” diye konuştu.

Denktaş, Yeni Ercan Havalimanı’nın açılmasının büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek, “Elimizi taşın altına koyduk. Başlıyoruz” açıklamasında bulundu.

“KIBRIS KELİMESİNİ KULLANMAK YASAL OLARAK BİR ENGEL TEŞKİL ETMİYOR”

Kıbrıs kelimesinin havayolu şirketinin isminde kullanılamayacağına yönelik iddialara da yanıt veren Denktaş, “Kıbrıs kelimesini kullanmak yasal olarak bir engel teşkil etmiyor. Bunun onayı da alındı” dedi.

Denktaş, uçağa Melekler Takımı adının verilmesi konusuna da değinerek, “Kesinlikle reklam için değil, çocuklarımızın isimlerinin yaşatılması için böyle bir adım attık” ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.