İlber Ortaylı, Saray'dan ayrılıyor...

Yedi yıldır Topkapı Sarayı Müzesi Başkanlığı yapan Prof. Dr. İlber Ortaylı, görevinden ayrılıyor. Ortaylı’dan boşalacak koltuğa Ayasofya Müzesi Başkanı Doç. Dr. Haluk Dursun’un getirileceği iddia ediliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İlber Ortaylı, Saray'dan ayrılıyor...

Topkapı Sarayı Müzesi’nde müdürlük görevini yürüten Prof. Dr. İlber Ortaylı, 7 yıllık hizmetinin ardından yaş haddinden dolayı görevinden ayrılıyor. Görev süresi boyunca oldukça aktif bir çalışma programı izleyen ve tarihi sarayın dünyaya tanıtımında büyük öncülük eden Ortaylı için, pazar akşamı Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılcağı bir veda yemeği düzenleneceği öğrenildi.

Topkapı sarayında verilecek olan veda yemeğine iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetlinin yanı sıra, hanedan mensuplarının da katılması bekleniyor. Ortaylı’nın ardından ise müzenin müdürlüğü görevine geçecek isim arayışları ise devam ediyor. Pazar günü düzenlenecek olan İlber Ortaylı’ya veda programında yeni müdürün Bakan Günay tarafından açıklanacağı öğrenildi.

Günay onu istiyor...

Ancak kulislerde Ortaylı’nın yerine geçecek ismin, Ayasofya Müzesi Başkanlığı görevini yürüten Doç. Dr. Haluk Dursun olduğu iddia edildi. Günay’ın Dursun ismi üzerinde durduğu, ancak Dursun’un bu görevi kabul edip etmeme konusunda kararsız kaldığı ileri sürüldü. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sonçağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bölümü mezunu olan Dursun, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Danışmanı olarak da görev almıştı.

Miniatürk Projesi’nin hazırlanmasına katkıda bulunan Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebiyle Ayasofya Müzesi Başkanlığı görevini yürüttü. Dursun Amerikan Başkanı Obama’nın Türkiye ziyaretinde, Obama’ya Ayasofya Müzesi’ni gezdirmişti. (Gazetevatan)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.