İl Turizm Müdürü'nün görevden alınma isyanı
Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak çalışan Adnan Zanburkan bir yıl içinde 3 kere görevden alındı. Zanburkan, her seferinde mahkemeye başvurarak görevine geri döndü.

Kocaeli'nde 2005 yılında il kültür ve turizm müdürü olarak çalışmaya başlayan Adnan Zanburkan bir yılda 3 kere görevden alındı. Aralık 2013 tarihinde Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü emrinde görevlendirildi. Zanburkan, bu duruma itiraz etti. Açtığı dava bir süre sonra sonuçlandı ve mahkeme göreve iade kararı verdi. Görevine geri dönen Zanburkan, makamında bir gün bile kalamadan geçici görevlendirmeyle Kültür ve Turizm Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkanlığı'na gönderildi. Bu kez de yürütmeyi durdurma davası açan Zanburkan, bu davayı da kazandı ve geçen ay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine geri döndü.
Zaman gazetesinden Cahit Kılıç'ın haberine göre, mahkeme kararına rağmen Zanburkan, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne uzman olarak görevlendirildi. Adnan Zanburkan'ın yerine ise vekaleten İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Kesen, asaleten atandı. Adnan Zanburkan, "Devlet memuruyuz ama iktidarın kölesi değiliz. Bürokraside olmazsa siyasette hesabını soracağız. Yargı kararını şeklen uyguluyor ama fiilen uygulamıyorlar. Hile yoluna başvuruyorlar. Yani idare, kendisini yargının üstünde görüyor. Yerime gelen kişi, son seçimlerde Ordu'da AKP belediye başkan aday adayı oldu. 2-3 yıldan beri bizim orayı istiyordu. Eski bakan Ertuğrul Günay yapmamıştı." dedi.
Tepkisini sosyal medya üzerinden dile getiren Zanburkan, "Görevde bulunduğum süre içerisinde güzel projelere imza attık. İmkansızlıklara rağmen müzesiz kent olarak anılan Kocaeli'ne 4 müze kazandırdık. Türkiye Cumhuriyeti, 'Muz Cumhuriyeti' değil. Anayasa'da, 'hukuk devleti' diye yazıyor. Biz de buna güvenerek yargıya gidiyoruz ama 7 ayda kararı alıyoruz. İdare 5 dakikada görevden alıyor, yargıya gitmenin bir anlamı kalmıyor. Gene de gideceğiz. İlgililer hakkında ceza davası açtık, tazminat davası da açacağız." şeklinde konuştu.
Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan şunları kaydetti: "Hukuki olarak sonuna kadar hakkımı arayacağım. Bu kapsamda, Kocaeli İdare Mahkemesi'ne hem işe iade, hem ceza davası açtık. Pazartesi günü de tazminat davası açacağız. Yerime yapılan atama hukuksuz. Yargı kararı var. Yürütmeyi durdurma kararı var. Yargı süreci devam ederken hem görevden alınıyoruz hem yerimize hile yoluyla atama yapılıyor. Hukuku kaybederseniz, katledersiniz bunun telafisi imkansız olur. En önemli şey hukuktur. Hukukun olmadığı yerde adalet olmaz, adaletin olmadığı yerde kaos olur."
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: