İki otel icradan satılıyor

Edremit İcra Dairesi, Edremit ilçesine bağlı Narlı Mahallesinde bulunan 21 bin metrekare alan üzerine kurulu Altıner Oteli icradan satışa çıkardı. Denize sıfır otel için belirlenen muhammen bedel 517 Milyon 287 Bin Lira oldu. Çeşme de henüz inşaat aşamasında olan gazinolu, zeytin ağaçlı tamamlanmamış otel, 416 Milyon Lira'dan satışa çıkarıldı.

03/06/2024 01:40
İki otel icradan satılıyor

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, gözde turizm yerlerinden Çeşme ve Altınoluk’ta iki işletme alacaklıların açtığı dava sonrası icralık oldu. Edremit Altınoluk’ta denize sıfır konumda bulunan 72 odalı otel 517 Milyon Lira'dan, Çeşme’de natamam vaziyette bulunan ve bir dönem Mavi Otel olarak hizmet veren işletme de 416 Milyon Lira muhammen bedelle satışa çıktı. İki satış da açık artırma usulüne göre yapılacak.

2018 VE 2022 YILINDA DA SATIŞA ÇIKMIŞTI

Edremit İcra Dairesi, Edremit ilçesine bağlı Narlı Mahallesinde bulunan 21 bin metrekare alan üzerine kurulu Altıner Oteli icradan satışa çıkardı. 72 odası ve 228 yatağı, 200 kişilik açık terası ve 300 kişilik restoranı, çocuk ve yetişkin havuzları, spa-hamam ve spor alanları bulunan tesis için belirlenen fiyat 517 Milyon Lira oldu. Aynı otel, 2018'de 40 milyon, 2022 yılında ise 45 Milyon Lira muhammen bedelle satışa çıkarılmış anca üzerinde bulunan çok sayıda ipotekler yüzünden satılamamıştı. Otel için açık artırma teklifleri 21 Haziran'da başlayıp 27 Haziran tarihinde son bulacak.

İNŞAATI BİTTİĞİNDE DEĞERİ İKİYE KATLANACAK

İzmir Çeşme İcra Dairesi borcu sebebiyle inşaat halindeki otel binasını icradan satışa çıkardı. Çeşme-İzmir Çevre Yolu ile deniz arasında kalan otel binasının inşaatına 2021 yılında 5 bin 500 metrekarelik alan üzerinde başlandı. Yüzde 50'si tamamlanan, henüz inşaat halinde olan 44 odalı otele 416 Milyon 829 Bin TL bedel biçildi. Otel, 1-8 Temmuz tarihleri arasında açık artırma usulü ile satılacak. Alıcı çıkmaması durumunda ise ikinci ihale 1-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Otelin inşaatının bitiminde değerinin ikiye katlanacağı tahmin ediliyor. 

JEOTERMAL POTANSİYELİ TAŞIYOR

Bir dönem Havi Motel olarak hizmete veren işletme, hazırlanan otel projesi kapsamında yıkıldı. Proje kapsamında bölgede gazinolu ve zeytin ağaçları içerisinde bulunan 44 odadan oluşan yeni otel binası için çalışmalar başladı. 5 bin 500 metrekarelik proje alanında başlayan inşaat yüzde 50 seviyesine geldi. Ancak Çeşme İcra Dairesi, 3145 sokak üzerindeki tamamlanmamış oteli bir borçtan dolayı satışa çıkardı. İhale ilanında satışa çıkarılan parselin jeotermal kaynak potansiyeli taşıdığına da dikkat çekildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.