İKÇÜ yüksek lisans öğrenci alımlarına başladı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Ana Bilim Dalı yaptığı açıklamada, “Turist Rehberliği Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları 2021-2022 Bahar Yarıyılı öğrenci alımları başladığını” duyurdu.

11/01/2022 11:37
İKÇÜ yüksek lisans öğrenci alımlarına başladı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Ana Bilim Dalı’ndan yapılan açıklama aynen şöyle: “Turist Rehberliği Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları 2021-2022 Bahar Yarıyılı öğrenci alımları başlamıştır. 20 Ocak 2022 tarihine kadar başvurular çevrimiçi (online) gerçekleştirilecektir. Turist Rehberliği Tezli Yüksek Lisans Programı Kontenjanı 5+1 (yabancı uyruklu) Tezsiz Yüksek Lisans Programı Kontenjanı ise 25+1(yabancı uyruklu)’ dir.

Tezli Yüksek Lisans başvuru koşulları; Üniversitelerin lisans programlarından mezun olup Türkiye Cumhuriyeti Turist Rehberliği Ruhsatnamesi sahibi olmak veya Turist/Turizm Rehberliği/Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Lisans Eğitimi veren Programlardan mezun olmak şeklindedir. ALES (Söz) 60, Yabancı Dil (75) puan ve  üstü olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilir.

Tezsiz Yüksek Lisans başvuru koşulları; Herhangi bir Yabancı Dil ve Edebiyat Bölümü veya Öğretmenliği - Mütercim-Tercümanlık – Tarih, Coğrafya, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Mimarlık, Seyahat İşletmeciliği - Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümleri - Turizm Fakültesi bölümlerinden birinden mezun olmak veya herhangi bir Tezli Yüksek Lisans programından mezun olmak şeklindedir. Lisans mezuniyeti başarı sıralamasına göre öğrenci kabul edilmektedir. Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nda 3 dönem eğitim verilmektedir ve dönemlik ücret 2750 TL’dir.

NOT: Her iki lisansüstü programın eğitim dili Türkçedir. Posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular hakkında detaylı bilgi için Lütfen Sosyal Bilimler Enstitüsü sayfasını ziyaret ediniz.” https://sosyalbilimler.ikcu.edu.tr/


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.