İGA'nın tepki çeken uygulaması Meclis gündeminde

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, İstanbul Havalimanı'nda 1 Ocak itibariyle başlatılan uygulamayı TBMM'de gündeme getirdi.

18/01/2020 18:00
İGA'nın tepki çeken uygulaması Meclis gündeminde

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, İstanbul Havalimanı'nda 1 Ocak itibariyle başlatılan uygulamayı TBMM'de gündeme getirdi. Nuhoğlu, İstanbul Havalimanı'nda yolcu karşılama alanına yolcu yakınları dışında kimsenin alınmaması, pankart ve doviz bulunduranların terminal dışına alınması ile ilgili kararı eleştirdi.

Bu kararın isabetsiz, yasalara ve Türk turizmine aykırı olduğunu ifade eden Nuhoğlu, 'yetkililerin dikkatini çekmek istiyorum' dedi. Bu kararın TURSAB'ın acente görevlilerine verdiği yetkiyi yok saydığını ifade eden Hayrettin Nuhoğlu, kaçak çalışanlarla aynı tutulduğunu belirtti.

Alınan kararın 'Sessiz havalimanı' uygulamasıyla ilgisi yok

Bu konuyla ilgili acentelerin İstanbul Havalimanı'nda basın açıklamasına da İstanbul Valiliği'nin engel olduğunun altını çizen Nuhoğlu, kararı kınadığını söyledi. 'Sessiz Havalimanı' konseptinin anonsların azaltılması ve kapılarda anons yapılması olduğunu ifade eden Hayrettin Nuhoğlu, alınan kararın söz konusu konseptle ilgisi olmadığını açıkladı.

Nuhoğlu ayrıca, karşılama görevinin İGA yekililerine verildiğini ve karşılama için her yolcudan 4 Euro bedel alındığını iddia etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.