İflas eden Germania'ya yoğun yatırımcı ilgisi

İflas eden Alman havayolları şirketi Germania'nın geçici kayyumu Rüdiger Wienberg, alıcı heyetine yatırımcı arama raporunu verdi. Alıcıların hepsi, yatırımcı arama planına olumlu oy verdi.

15/02/2019 10:57
İflas eden Germania'ya yoğun yatırımcı ilgisi

30 potansiyel yatırımcının ilgi gösterdiğini anlatan Wienberg, “Germania'nın sağlam bir çekirdeği var, bu hem bilançolardan anlaşılıyor, hem de yatırımcıların gösterdikleri ilgiden de belli oluyor” dedi.

İflas eden Alman havayolları şirketi Germania'ya ilgi gösteren yatırımcıların çoğu, seyahat sektöründe faal olan şirketler. İlgi gösteren potansiyel yatırımcılarla kayyum arasında gizlilik ilkesi esas olduğu için, Rüdiger Wienberg bu konuda daha fazla detayli bilgi vermekten kaçındı.

Germania bazı hatlarda kar ediyordu

Tourexpi'de yer alan habere göre yatırımcılar, küçültülmüş bir filo ile en karlı hatlarda çalışmak üzerinde duruyorlar. Bu bağlamda Wienberg, şunları kaydetti: “Germania bazı hatlarda kar ediyordu. İflas süreci, potansiyel yatırımcılara karli hat ve slotları elde edip, yük oluşturacak olan kısımları bırakma fırsatını veriyor.”

Asıl önemli olanın Germania'nın uçuş yapma kapasitesini kurtarmak için uçmaya hazır uçak, ekip ve bakım üniteleri bulundurmak olduğunu anlatan Rüdiger Wienberg, bu amaçla sürekli Alman Sivil Havacılık Kurumu (LBA) ve Alman Havalimanları Koordinasyon Kurumu (Fluko) ile sıkı temas içinde olduğunu belirtti.

Germania'ya ait olan toplam 27 uçağın 22'si uçmaya hazır 

Wienberg, “Çok yapıcı bir işbirliği içindeyiz, ve yatırımcılardan aldığımız olumlu işaretler de bu konuda faydalı oluyor” diye konuştu.

Germania'ya ait olan toplam 27 uçağın 22'si uçmaya hazır olarak yatırımcı bekliyor. Germania'nın geçici kayyumu Rüdiger Wienberg, “Yatırımcı çözümü bulunduğu anda, eski uçuşların çoğuna kısa bir zamanda başlayabileceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.