İDO, Güney Marmara turizmini bitirdi...

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin özelleştirmenin ardından neredeyse iki katına çıkardığı yolcu ücretleri, turizm sektörünü de vurdu. Mudanya, Bandırma, Avşa ve Armutlu'daki turistik işletmelerin doluluk oranlarında geçen yıla göre yarı yarıya düşüş yaşanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İDO, Güney Marmara turizmini bitirdi...

İDO'nun sefer yaptığı Avşa, Mudanya, Bandırma ve Armutlu'daki otellerin doluluk oranları geçmiş yıllardakine göre yarı yarıya düştü. Turizm işletmeleri hafta sonu işletmelerine gelmek isteyen 4 kişilik bir ailenin yol ücretinin konaklama ücretini solladığını ifade ettiler.

Avşa Adası'nda bulunan Ayata Oteli'nin sahibi Ayhan Ayata, İDO'nun özelleştirmeden sonra uyguladığı yüksek fiyat politikasının işletmelerinde ciddi rezervasyon iptallerine neden olduğunu söyledi. Ayhan Ayata, önlem alınmaması halinde Marmara denizine paralel bölgelerde yer alan turizm işletmelerinin kapılarına kilit vurmak zorunda kalacağını söyledi.

Mudanya'da bulunan Montania Otel'in Satış Müdürü Sezen Rüstem de, işletmelerini tercih eden müşterilerinin Mudanya'ya deniz yolunun aksine kara yolu ile gelmeyi tercih ettiklerini söyledi. "Müşterilerimizden İDO'nun fiyat politikası ile ilgili büyük tepkiler alıyoruz" diyen Rüstem, "Bu yanlıştan mutlaka dönülmesi lazım' dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif çalışmasının kendilerini umutlandırdığını vurgulayan Rüstem, "İDO'nun hem fiyat hem de beklenen kalite standardına ulaşması için mutlaka tekel konumundan kurtulması gerekir" diye konuştu. Yalova Erdilli Termal Otel'in İşletme Müdürü Cemal Akın vatandaşın sıkıntılı bir süreçten geçtiği bir dönemde hükümetin birçok üründe indirime gitmesine rağmen İDO'nun yüksek fiyat uygulamasına bir anlam veremediklerini söyledi.

Tesislerine tedavi amaçlı gelen vatandaşların İDO'nun fiyatlarından şikayetçi olduğunu belirten Akın, 'Bir çok hasta İDO'nun fiyat uygulamasından dolayı tedavilerini yarıda kesiyorlar. İDO'nun fiyat politikasını kınıyoruz' dedi. Cemal Akın, İDO'nun bilet fiyatlarının makul seviyeye çekmesi için sanayi ve ticaret odaları ile belediyelerin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.