“İçinde çocuk var, engel yok”
Antalya’nın en gözde şehir otellerinden biri olan Akra Barut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı minik ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleştirdikleri “İçinde Çocuk Var, Engel Yok” adını verdikleri etkinlikle kutladı.

İşitme engelli çocukların düşünülerek hazırlandığı etkinlik kapsamında, profesyonel çocuk tiyatrosu tarafından sahnelen “Diş Mikrobu” isimli oyun, küçük seyircilerin beğenisine sunulurken, programın açılışını işaret dili ile İstiklal Marşı’nı söyleyen işitme engelli çocuklar ve onlara marşı şiir olarak seslendirecek olan Kemal Başpınar eşlik etti. İstiklal Marşı’nın fon müziğini ise yine engelleri müzikle aşmış çocuklar ve onların hocası olan eski müzisyen Feridun Mete yaptı. Ayrıca “Diş Mikrobu” isimli oyun, otel çalışanlarından 3 kişinin işaret diline aynı anda çevrilmesi ile oynandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliğin organizasyonunu üstlenen Akra Barut İnsan Kaynakları Müdürü Özgür Keskin Bozkurt, engellerin kalktığı bir çocuk şenliği olarak ifade ettiği etkinlikle ilgili olarak; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmiş böylesi bir günde biz de Akra Barut ailesi olarak elimizi taşın altına koymak istedik” dedi.
Çocuk Bayramı etkinliklerinin kutlanmaya başladığı günlerde, işitme engelli çocukları düşünerek hazırladıkları etkinlikle ilgili de bilgi veren Bozkurt şunları söyledi: “Tam da bu nedenle etkinliğimize “İçinde Çocuk Var, Engel Yok” demeyi tercih ettik. Hepimizin çok iyi bildiği gibi gerçekten de bu çocuklarımızın her biri bizler için çok özel ve çok anlamlı.
Çünkü onlar duymuyor, konuşmuyor ama mimikleri ile rahatlıkla sizi anlayabiliyorlar. Ellerini dilleri gibi kullanarak her dertlerini rahatlıkla anlatabiliyorlar. Kimbilir belki de o sessiz dünyalarında bir sürü çığlıkları vardır. Ama herşeyden önemlisi de onların o küçücük bedenlerinde taşıdıkları büyük yürekleri aracılığıyla hepimizin kalbine dokunuyor oluşlarıdır. Adeta sihirli bir değnek edasıyla farkında olmadan bizlere umut aşılıyorlar. Tüm engelleri mutlulukla, müzikle, sanatla, iyi niyet ve gönülden ilgi ile aşmış çocuklar her çocuk gibi kendilerine armağan edilmiş bu bayramı kutlamayı, farkındalık yaratmayı ve engelin yüreklerde olmadığını bağırmayı hak ediyorlar.”
Özgür Keskin Bozkurt, çocuklarla rahat iletişim kurabilmek için otel personelinden 3 kişinin işaret dili kullanarak oyunu, oyuncular ile eş zamanlı işitme engelli çocuklara tercüme edeceklerinin de bilgisini verdi.
İnsan Kaynakları Müdürü Bozkurt, otel yöneticilerinin ve projeye destek veren Doğa Koleji öğrencilerinin ve katılmak isteyen çalışanların katılımıyla etkinlik sonunda bizler de çocuklarımıza işaret diliyle şarkı söyleyerek “Bütün dünya buna inansa, birlik olsa, hayat bayram olsa” diyeceğiz. Bu konuda beni yalnız bırakmayan yöneticilerime ve ayrıca ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Bozkurt sözlerini tamamlarken bu yıl 23 Nisan’da bizler hep beraber engelleri kaldırarak, “İçinde Çocuk Var, Engel Yok” diyerek şükür ve şükranlarımızı herkese duyurmak istiyoruz, dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: