İBB'den turistlere daha güvenli ve kaliteli İstanbul turu

İBB, “BUS FOR US” markası adı altında teknolojik, güvenli, konforlu, üstü açılabilen, panoramik seyir keyfine sahip çift katlı otobüsleri ile yerli ve yabancı turistte ulaşım hizmeti vermeye başladı.

20/01/2022 23:33
İBB'den turistlere daha güvenli ve kaliteli İstanbul turu

2010 yılından bu yana İstanbul halkına güvenilir, zamanında ve kaliteli ulaşım hizmeti sunan İstanbul Ulaşım AŞ. hizmet alanlarına bir yenisini daha ekledi. 17 Ocak 2022 tarihinde yerli ve yabancı turistler için belirlediği güzergâh üzerinde İstanbul’un tarihi güzellikleri ve eşsiz rotaları ile bir araya getirerek özel bir ulaşım hizmeti sunmaya başlayacak.

Ulaşım sektöründe 12 yıldır faaliyet gösteren İstanbul Ulaşım AŞ. hizmet alanlarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul halkına ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerine ulaşım hizmeti sunan İstanbul Ulaşım, bu kez de yerli ve yabancı turistlere özel ulaşım hizmeti sunmaya başladı.

Turistler kartlarını 24 saat içinde sınırsız olarak kullanabilme hakkına sahip

İstanbul Turizm Platformu'nun destekleriyle hayata geçen proje kapsamında turistler, turistik otobüslere ilk binişten itibaren 24 saat süre ile kartlarını sınırsız olarak kullanabilme imkanına sahip. Turistler, güzergâh üzerinde istedikleri durakta inip İstanbul'u gezerek, tekrar bir sonraki otobüse binebilirler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İBB İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Tarık Safi, şunları söyledi: "BUS FOR US ile alakalı yerli ve yabancı turistlerimize daha kaliteli, daha güvenli, daha konforlu, daha kurumsal bir şekilde hizmet vermekteyiz. 17 Ocak itibariyle başladık. İstanbul’da artık turistik gezi otobüsleri, İBB iştiraki İstanbul Ulaşım AŞ. tarafından işletilecek.

Araç içinde turistlere yabancı dil bilen araç sorumluları eşlik edecek

Yerli ve yabancı turistlerimizle İstanbul’un güzide noktalarını birleştirerek, eşsiz bir ulaşım sağlamayı amaçlıyoruz. Öncelikle otobüslerimizin içinde yabancı dil bilen araç sorumlularımız turistlere eşlik edecek. Bunun yanında otobüslerimiz 2021 model ve özel üretimdir.

Araçlar 2 katlı ve 72 kişilik kapasiteye sahip. 72 kişilik panoramik seyir zevkine sahip en üst teknoloji donanımla donatılmıştır. Araçlarda ek 360 derece iç ve dış kamera sistemleri, aynı zamanda Türkçe de dahil olmak üzere 8 ana dil de audio rehberlik hizmeti, bunun yanında her koltukta USB şarj üniteleri ve her otobüsümüzde de İBB Wifi sistemi mevcut.

30 kilometrelik 11 durağımız var. Konuklarımız istediği kadar indi-bindi yapabilmektedir. Daha güvenli ve kaliteli bir yolculuk hedefliyoruz. 11 durak arasında 30 km’lik mesafe ve 2 saatlik ulaşım planına sahiptir. Belirlenen duraklar Sultanahmet’ten başlayarak; Eminönü, Karaköy, Galata Port, Dolmabahçe Sarayı, Deniz Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beşiktaş Çarşı, Taksim Meydan, Tepebaşı-Şişhane, Mısır Çarşısı ve başlangıç noktası olan Sultanahmet bitiş noktasına varış süreleri planlanmıştır."

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.