IATA Lufthansa’ yı ödüllendirdi

Lufthansa Havayolları Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA tarafından “Fast Travel Award” ödülüne layık görüldü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
IATA Lufthansa’ yı ödüllendirdi
IATA “Fast Travel Award” ile yolcuları için kolay, zaman kazandıran ve esnek hizmet sunan ve bu alanda yenilik gerçekleştiren havayolu şirketlerini ödüllendiriyor. Ödülün en önemli kriterini yolcuların kesintisiz yolculuk edebilmesi ve –örneğin check-in işleminde, bagaj tesliminde veya uçağa binişteki -  bekleme sürelerinin asgari düzeye indirilmesi oluşturuyor.  Frankfurt ve Münih’teki merkezlerinin istenilen altı kritere uygun olması nedeniyle Lufthansa’ nın layık görüldüğü  “Gold Award”  bu yıl Montreal kentinde düzenlenen “Board of Governors” toplantısında IATA Başkanı Tony Tyler tarafından Deutsche Lufthansa AG yönetim kurulu başkanı Christoph Franz’ a teslim edildi.  Lufthansa aynı anda iki merkezinde aranan tüm koşulları yerine getiren dünyanın ilk havayolu şirketi oldu.

Lufthansa check-in işlemleri için yolcularına önerilen tüm elektronik işlem seçeneklerini sunuyor. Dolayısıyla yolcular havaalanındaki check-in otomatlarından yararlanabilecekleri gibi, işlemlerini Internet üzerinden de yapabiliyorlar. Internet üzerinden yapılacak check-in işlemleri işyerindeki bilgisayarlardan veya yolcuların kendi bilgisayarlarından veya Internet bağlantısı olan cep telefonları üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Elektronik check-in işlemlerinden yararlanan Lufthansa yolcularının oranı yüzde 60’ı aşmış bulunuyor. Otomatik bagaj teslim olanağı da giderek daha fazla rağbet gören hizmetler arasında yer alıyor. Yolcular check-in otomatında bagaj etiketlerini kendileri basıp, bagajlarına yapıştırıyor ve bir düğmeye basmak suretiyle bagajlarını doğrudan uçağa gönderebiliyorlar. Münih havaalanında birkaç yıldan beri 25 bagaj otomatı hizmete konmuş bulunuyor. Daha da geliştirilmiş yeni nesil check-in otomatları geçtiğimiz Kasım ayından beri Frankfurt ve Münih havaalanlarında test aşamasında olup, kısa süre sonra rutin işlemler arasına katılacak.

“Gold Award” için bir diğer önemli kriteri ise yolcuların uçağa biniş işlemlerini kendilerinin tamamlayabilmesi oluşturuyor.  Lufthansa yolcuları halen Almanya genelinde 160 biniş kapısında bu seçenekten yararlanabiliyorlar. Yolcular biniş kartları üzerindeki barkodu okutarak doğrudan uçağa geçebiliyorlar.

Gerekli seyahat belgelerinin kontrolü,  uçak rezervasyonu değişikliği veya kayıp bagaj bildiriminin yolcu tarafından otomat veya Internet gibi elektronik işlem seçeneklerinin en az biri üzerinden mümkün olabilmesi de yine IATA ödülüne hak kazanma kriterleri arasında yer alıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.